Prethodni članak
Sljedeći članak

Policija odradila veliku akciju! Evo rezultata


Jučer, 13. ožujka, na području Policijske uprave krapinsko-zagorske, policijski službenici proveli su preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, objavila je danas zagorska policija.

Tijekom provođenja ove akcije policijski službenici su utvrdili ukupno 56 prometnih prekršaja, od kojih 39 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te šest ostalih prekršaja.

Policija podsjeća, sigurnosni pojas jedan je od najvažnijih elemenata sigurnosti vozača i putnika u vozilima, stoga je cilj postupanja policije osvijestiti vozače koji sjedaju u vozila i sudjeluju u prometu da obvezno koriste sigurnosni pojas, upozore i ostale putnike u vozilu na nužnost korištenja pojasa kako bi se na taj način povećala sigurnost vozača i putnika te spriječilo stradavanje vozača i putnika u slučaju nastanka prometne nesreće.

Također, unatoč zakonskim odredbama i znanju vozača da se korištenjem mobitela u vožnji smanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom te time znatno povećava rizik nastanka prometne nesreće, mnogi vozači i dalje razgovaraju mobitelom, čitaju, pišu i šalju poruke te na taj način ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu.

Stoga se ovakvim preventivno-represivnim postupanjima policije, iznova nastoji dodatno podsjetiti vozače kako ti prekršaji ugrožavaju sigurnost prometa na cestama, te apeliramo na vozače da pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i poštuju sve odredbe, osobito odredbe koje se odnose na prekršaje ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila, prekršaje upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te svih ostalih prekršaja u prometu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook