Prethodni članak
Sljedeći članak

Počela prodaja ulaznica za sljemensku utrku Svjetskog kupa

Svi ljubitelji skijanja od danas mogu kupiti ulaznice za utrku FIS Svjetskog kupa "Zlatni medvjed" koja će se 20. siječn


Svi ljubitelji skijanja od danas mogu kupiti ulaznice za utrku FIS Svjetskog kupa "Zlatni medvjed" koja će se 20. siječnja održati na Sljemenu.

"Zaljubljenici u skijanje napokon će moći na domaćem terenu bodriti naše četiri reprezentativke: Janicu Kostelić, Niku Fleiss, Anu Jelušić i Mateu Ferk te gledati najbolje skijašice svijeta", rekao je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Ozren Mueller.

Po njegovim riječima uz izvrsno pripremljenu stazu na Sljemenu, koju su snježni topovi zavhaljujući povoljnim vremenskim uvjetima već počeli zasnježivati, može se očekivati desetak tisuća navijača ne samo iz Zagreba nego i cijele Hrvatske.

"U prodaju je pušteno 18 tisuća karata po cijeni od 100 kuna, ali smo u periodu između 17. i 21. siječnja pripremili i niz popratnih programa", rekao je Mueller napominjući da je start prve vožnje noćnog slaloma u 15, a druge u 18 sati. U cijenu ulaznica uračunat je organizirani prijevoz ZET-om koji će navijače prevoziti od Gupčeve zvijezde i Mihaljevca do Crvenog spusta.

Na Sljemenu će biti postavljene dvije pozornice, jedna na Krumpirištu a druga kod ciljne ravnine, na kojima će domaći pjevači i bendovi uveseljavati gledatelje.

Zabavni program na glavnom zagrebačkom trgu počet će 19. siječnja u 19,00 sati javnim izvlačenjem startnih brojeva. Svi oni koji ne uspiju kupiti ulaznicu moći će na Trgu bana Jelačića, uz koncert i zabavni program, pratiti prijenos utrke na velikom video zidu, a Zagreb se može pohvaliti da je trenutno jedini glavni grad koji organizira utrku FIS Svjetskog kupa.

Osobnim vozilima neće se moći na Sljeme, a sve će osiguravati petstotinjak policajaca, uz zaštitare, gorske spasioce i planinare, te jedinice specijalne policije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook