Prethodni članak
Sljedeći članak

Plenković: ‘Prosječna plaća bit će 1600 eura, a mirovine će porasti još 20 posto’


Predsjednik HDZ - a Andrej Plenković na 20. saboru najavio je planove ako HDZ ponovno pobijedi na izborima.

HDZ, naglasio je, na izbore izlazi s iskustvom koje nitko nema te odgovorio na tvrdnje oporbe o katastrofalnoj situaciji u zemlji pobrojavši postignuća Vlade kojoj ne na čelu u protekla dva mandata – Pelješki most, koridor Vc, dovršetak Istarskog ipsilona, druga cijev tunela Učka, brze ceste, rješenje krize u Agrokoru, reakcija na koronakrizu, paketi pomoći građanima i gospodarstvu, ulazak u eurozonu i Schengenski mehanizam i dr., piše Index.

"Mi slabe točke nemamo", ustvrdio je. Uspoređujući postignuća njegovih dviju Vlada s bivšom SDP-ovom, poručio je biračima da dobro promisle žele li ići "na staro i loše" ili će dati podršku kontinuitetu sigurne, ozbiljne vlade koja će nastaviti raditi za Hrvatsku.

Najavio je da će se HDZ, ako ponovno osvoji povjerenje birača, zalagati da osigura nastavak stabilnog rasta BDP-a kako bi se dosegnulo 80 posto prosječne razine razvijenosti Europske unije. Do kraja mandata plan je, rekao je, dosegnuti investicijski "A", podići prosječnu mjesečnu neto plaću na 1.600 eura te minimalnu bruto plaću 1.250 eura, osigurat mjesto u vrtiću za svako dijete u Hrvatskoj, a obrazovnu infrastrukturu uložit će se više od dvije milijarde eura.

Za svako rođeno dijete, majke će dobivati godinu dana mirovinskog staža, a dobna granica za odlazak u mirovinu smanjit će se za godinu dana po djetetu. Najavio je i porast mirovina u iduće četiri godine za dodatnih 20 posto.
"Podići ćemo bruto dodanu vrijednost hrvatske poljoprivrede iznad dvije milijarde eura, a udio recikliranja otpada udvostručit ćemo sa sadašnje jedne na dvije trećine", najavio je Plenković, piše Index.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook