Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren prvi Glumački festival u Krapini

Prvi glumački festival u Krapini sinoć je otvoren predstavom Gradskog kazališta Komedija Ruža na asfaltu . Riječ je o m


Prvi glumački festival u Krapini sinoć je otvoren predstavom Gradskog kazališta Komedija Ruža na asfaltu . Riječ je o mjuziklu domaćeg autorskog trojca Hajsek-Prežigalo-Weidlich, ljubavnoj priči o mladiću iz grada koji susreće djevojku sa sela.


Festivalska dvorana uživala je dva i pol sata u predstavi te na kraju velikim i dugim pljeskom nagradila glumački, plesni i glazbeni ansambl zagrebačkog kazališta. Za uspomenu na nastup, predstavnici Kazališta Komedija uručena je umjetnička slika s likom Ljudevita Galica, glumca iz Orehovice, kojem je festival posvećen. Autor je naš poznati slikar Stjepan Đukić Pišta.

Kako je festival otvoren na sam Međunarodni dan kazališta, Adam Končić pročitao je prije predstave međunarodnu poruku kanadskog redatelja Roberta Lepagea.

Bogat program otvorenja

A sam program otvaranja festivala počeo je tri sata ranije na prostoru ispred festivalske dvorane gdje su pod voditeljskom palicom Darka Janeša nastupali Gradski puhački orkestar grada Krapine i mažoretkinje. Članovi KUD-a Klanjec otplesali su dvorske plesove, a krapinski su srednjoškolci oživjeli likove Veronike Desinićke i Ljudevita Gaja. Bili su tu i kuburaši, članovi Kostelske pištole iz Kostela i udruge Barun Hellenbach iz Marije Bistrice. Na šetalištu Matice Hrvatske postavljeni su prigodni štandovi.

Nakon predstave druženje je nastavljeno u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta koje je suorganizator festivala uz Kulturnu udrugu Glumački festival u Krapini . Zasvirali su Fakini, a gosti i uzvanici počastili su se delicijama koje je pripremio restoran Zaboky.

Festival su došli pozdraviti i podržati i osnivači bratskih festivala u Zagvozdu i Bjelovaru, Vedran Mlikota i Goran Navojec.

U samoj predstavi nastupilo je i četvero Zagoraca, Adam Končić, Adalbert Turner Juci, Josipa Lončar i Dražen Čuček koji su nam nakon predstave otkrili svoje zadovoljstvo nastupom u Krapini.

- Sve predstave na festivalu su odlične i isplati ih se pogledati - pozvao je Juci još jednom sve da dođu na festival.

Josipa Lončar pohvalila je ambijent i dvoranu, napomenuvši kako su se njene kolege iznenadili vidjevši dvoranu u Krapini jer nisu očekivali tako uređen prostor.

- Meni je bilo super i vraćam se četvrtak s Bitangama i princezama - rekao nam je Dražen Čuček.

Otvorenje je prošlo, ostalo nam je pogledati još devet odličnih predstava na prvom Glumačkom festivalu u Krapini. Izaberite neku od predstava i dođite u Festivalsku dvoranu u Krapini. Sigurno vam neće biti žao. No pazite, neke su predstave već odavno rasprodane.

Za raspored predstava kliknite na http://www.zagorje.com/articles/4537/show.aspx ili na www.gfuk.hr.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook