Prethodni članak
Sljedeći članak

Otvoren javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv fizičkim osobama za sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća


Poziv je objavljen temeljem Programa, odnosno izmjena Programa energetske obnove obiteljskih kuća za razdoblje od 2014. do 2020. godine kojeg je Vlada Republike Hrvatske donijela u ožujku ove godine. Cilj programa je energetski obnoviti obiteljske kuće kako bi se povećala energetska učinkovitost kućanstava, smanjili mjesečni troškovi za energiju i vodu za 30% pa do čak 60% te ukupno poboljšala kvaliteta života.

Istovremeno, provedba programa uključuje i angažman lokalnih tvrtki i stručnjaka te tako doprinosi čišćem okolišu i ublažavanju klimatskih promjena te donosi direktnu i mjerljivu korist građanima, gospodarstvu i društvu u cjelini.

Na web stranicama Fonda www.fzoeu.hr mogu se pronaći sve dodatne informacije, a detaljnije informacije o tome što točno Fond sufinancira, koji su iznosi sufinanciranja, kako se prijaviti i koja je dokumentacija potrebna za prijavu, što nakon prijave te koja je dokumentacija potrebna za isplatu možete naći i u pripadajućem vodiču. Otvoren je i besplatni info telefon 0800 200 170 od 9 do 15 sati.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook