Prethodni članak
Sljedeći članak

Srednja škola Bedekovčina u projektu „IT or not IT“

Učenici i nastavnici vratili su se iz Poljske, sa susreta projektnih timova u projektu IT or not IT, drugom koji provodi ova škola


Škola ZespółSzkół "Silesia" iz grada Czechowice-Dziedzice u Poljskoj bila je domaćin prve razmjene učenika, a sudjelovale su škole iz Češke, Španjolske, Cipra, Poljske i Hrvatske. Od 14. do 18. travnja 2015. učenici i nastavnici škola partnera našli su se kako bi naučili koristiti Prezi i Glogster, orijentirati se u planini pomoću matematike (MathFootOrienteering), kao i upoznati znamenitosti poljskih gradova te posjetiti Koncentracioni logor Auschwitz.

Posjet je bio i prilika za upoznavanje sudionika projekta, druženje i stvaranje prijateljstava. Iz Srednje škole Bedekovčinaišli su učenici Lovro Hren, Nikola Svetec, AmadeaMokos, Borna Grabušić i CarloČukoić te nastavnici Tomislav Čekolj, Ivan Pogačić i Tatjana Papst. Tijekom radionica učenici su stvorili svoje prezentacije o posjetu u Poljskoj i napravili virtualne razglednice iz Poljske.

Natjecanje u orijentaciji u prirodi pomoću matematike bilo je iznenađenje za sve sudionike. Organizirano na poljskoj planini Magurka, povezalo je korištenje novih tehnologija s matematikom i sportskim aktivnostima. Za većinu sudionika je bio prvi kontakt s tom disciplinom i dojmovi su bili vrlo dobri. Kako je tema projekta korištenje IT alata i elektronskih i društvenih medija, komunikacija između sudionika se nastavlja i razvija do sljedećeg susreta u Srednjoj školi Bedekovčina, u lipnju ove godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook