Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovana Zajednica žena ''Katarina Zrinski''

U Zaboku je osnovana je prva gradska organizacija Zajednica žena ''Katarina Zrinski'' u Krapinsko - zagorskoj županiji.


Zajednica okuplja žene neovisno o starosti, a djeluje kao organizacija unutar Hrvatske demokratske zajednice s ciljem jačanja položaja žena u društvu te promicanja ženske ravnopravnosti.

Osnivačku skupštinu vodila je predsjednica Zajednice žena ''Katarina Zrinski'' Krapinsko - zagorske županije, Vilmica Kapac koja je sve prisutne upoznala sa načinom djelovanja Zajednice.

Okupljene je pozdravio i Alen Gerek, predsjednik Gradske organizacije HDZ Zabok koji je podržao ovu inicijativu i najavio veliko osvježenje u daljnjem radu Gradske organizacije.

Presjednik Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko - zagorske županije, Žarko Tušek, također je zaželio puno uspjeha u radu zabočkoj organizaciji te naglasio kako aktualno vodstvo HDZ-a veliku pozornost pridodaje novim ljudima koji svojim elanom i voljom mogu doprinjeti boljem funkcioniranju stranke te cjelokupnog društva.

Poseban gost skupštine bila je predsjednica Zajednice žena ''Katarina Zrinski'' Varaždinske županije koja je pohvalila inicijativu osnivanja Zajednice u Zaboku te istakla važnost uključivanja žena u politiku, ali i u ostale društvene krugove. Za predsjednicu Gradske organizacije Zabok jednoglasno je izabrana Martina Rubil Skitanić, aktualna vijećnica grada Zaboka.

Jednoglasno je također izabran i Gradski odbor koji, uz predsjednicu, čine još: Ivana Novosel, Jelena Jurina, Tea Cujzek, Marija Sente, Agneza Novogradec, Ivanka Krajačić, Željka Huis i Tihana Hrastinski.

Martina Rubil Skitanić zahvalila se na ukazanom povjerenju te ukratko predstavila Gradski odbor. Novoizabrana predsjednica uputila je poziv svim ženama na području grada Zaboka, bez obzira na političko opredjeljenje, da se uključe u rad Zajednice te na taj način daju svoj doprinos za boljitak grada, ali i šire.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook