Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovana mladež Zagorske stranke, predsjednica Martina Buben

U Zaboku je održana osnivačka skupština mladeži Zagorske stranke. Za predsjednicu je izabrana Martina Buben iz Krapine,


U Zaboku je održana osnivačka skupština mladeži Zagorske stranke. Za predsjednicu je izabrana Martina Buben iz Krapine, dopredsjednici su Ana Marija Škoko iz Zagreba, Vedran Sulimanec iz Zagreba, Sven Maloseja iz Pojatnog, Tin Varga iz Zaprešića i Tomislav Postružin iz Klanjca.

Za glavnog tajnika je izabran Nikola Curman iz Oroslavnja, a za članove predsjedništva Siniša Sambolić iz Zlatara, Silvio Gajšak iz Klanjca i Veronika Buben iz Krapine.

Izabrana predsjednica mladeži Zagorske stranke Martina Buben zahvalila je na iskazanom povjerenju njoj i ostalim članovima predsjedništva te je upoznala sve prisutne s programom mladeži Zagorske stranke.

- Moj program zasniva se na partnerskom odnosu mladih i ostalih članova Zagorske stranke, a ujedno daje novi smjer u politici stranke prema mladima, koji se temelji na suradnji, uvažavanju i razmjeni ideja. Program djelovanja mladeži osmišljen je kao dugoročno planirana aktivnost koja će uključiti sve zainteresirane u njezino provođenje. Cilj mladih Zagorske stranke je dugoročno opredjeljenje u stvaranju socijalnih, obrazovnih, odgojnih, kulturnih, materijalnih i ostalih uvjeta za dobrobit mladih te njihovo aktivno, potpuno i odgovorno sudjelovanje u užoj i široj društvenoj zajednici – rekla je Martina Buben. Shodno tome, osnovani su odbori za kulturu i umjetnost, za obrazovanje i informatizaciju, za rad s mladima, za šport, za očuvanje ekologije i kulturne baštine, za javno informiranje te za volontere i civilno društvo.

Rukovodstvu mladeži čestitali su dopredsjednik Zagorske stranke Nedjeljko Babić i predsjednik Miljenko Jerneić, koji je novosnovanu mladež upoznao s programom Zagorske stranke, budućim djelovanjem i obvezama te pozvao sve na obilježavanje 6. obljetnice stranke, koja će se održati 13. ožujka u Krapinskim Toplicama, a također je najavio i skorašnje osnivanje Zagorske žene.

Među prisutnim gostima bili su predstavnici mladeži HDZ-a Krapinsko-zagorske županije, u čije je ime čestitao i pozdravio osnivanje mladeži ZS-a Žarko Tušek, dopredsjednik mladeži HDZ-a na nacionalnoj razini.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook