Prethodni članak
Sljedeći članak

Osnovan Forum žena SDP-a

Gradska organizacija SDP-a Zabok održala je Osnivačku – izbornu skupštinu Socijaldemokratskog foruma žena u utorak, 10.1.2011. Osim članica GO SDP-a Zabok konvenciji su prisustvovali brojni gosti; predstavnici lokalne i županijske organizacije stranke.


Gradska organizacija SDP-a Zabok održala je Osnivačku – izbornu skupštinu Socijaldemokratskog  foruma žena u utorak, 10.1.2011.  Osim članica GO SDP-a Zabok konvenciji su prisustvovali brojni gosti; predstavnici lokalne i županijske organizacije stranke, saborska zastupnica Dunja Špoljar, zamjenica župana Sonja Borovčak, gradonačelnik Zaboka Ivan Hanžek, predsjednik Foruma mladih Ivan Habulin i predsjednica SDFŽ Hrvatske i saborska zastupnica Gordana Sobol.

"Zabočki je Forum žena u ne tako davnoj prošlosti bio nositelj brojnih aktivnosti, izuzetno sam zadovoljna sa inicijativom obnavljana njezina rada. Na ovim izborima zauzele smo  31% saborskih mjesta iz redova SDP-a. Ovaj rezultat plod je našeg zajedničkog rada te je on zadovoljavajući u odnosu na druge stranke. Međutim, tu ne smijemo stati. Moramo ići korak naprijed. Žene se moraju nametnuti kao bitan sudionik svih razina društvenog, gospodarskog i političkog života i izboriti se za ravnopravni i prepoznatljivi status, same moramo preuzimati inicijativu, jačati i iskazivati svoje ambicije.'' – naglasila je Sobol u svojem obraćanju.

Posebno je naglasila da Forum nije humanitarna organizacija već je, kao dio političke stranke,  njeno zanimanje za sva područja života od lokalne do državne  razine te je pozvala sve članice na jasno i glasno progovaranje o svim temama i problemima s kojima se žene još uvijek svakodnevno susreću.

Za predsjednicu SDFŽ GO SDP-a Zabok izabrana je Sandra Šreblin, koja je pokazala veliko zadovoljstvo i želju za budući rad organizacije te istaknula predanost budućih aktivnosti Foruma usmjerenih prije svega ka jačanju uloga žena u društvu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook