Prethodni članak
Sljedeći članak

Oroslavjem drmaju dedeki

Oroslavjem drmaju dedeki, a mislimo da to nije dobro. Nemamo ništa protiv starijih osoba i mi smo ih uključivali u vlast


Oroslavjem drmaju dedeki, a mislimo da to nije dobro. Nemamo ništa protiv starijih osoba i mi smo ih uključivali u vlast kada smo je obnašali. Dobro dođe njihovo iskustvo, ali prije svega da pomognu, a ne da vode glavnu riječ - rekao je jučer na konferenciji za novinare predsjednik gradskoga HDZ-a Oroslavja Milan Babić.


Konferencija je sazvana kako bi se objasnili motivi vijećnika oporbenoga HDZ-a i njihova napuštanja posljednje sjednice Gradskog vijeća. Prema Babićevim riječima to je učinjeno jer se ne dobivaju odgovori na višestruke zahtjeve da se na uvid dostavi zapisnik o primopredaju dužnosti gradonačelnika. Pritom je Babić podsjetio da su 2001. kada je on predavao vlast svom nasljedniku, primopredaji bili nazočni i novinari. Također je iskazao nezadovoljstvo načinom na koji se predstavlja trasa buduće brze ceste Mokrice - Marija Bistrica - Popovec.

- HDZ je i u predizbornoj kampanji jasno predložio trasu te ceste koja bi omogućila razvitak Oroslavja. Nažalost, vlast nam nije predočila svoj prijedlog pa ne znamo kakav je i imaju li ga uopće, no mogu prihvatiti i naš, ali to jasno treba reći - rekao je Milan Babić. Također je gradskoj vlasti prigovorio ne poštovanje odluke o uporabi gradskoga grba, rekavši kako ga se u raznim prilikama često samovoljno redizajnira.

Na novinarsko pitanje za komentar aktualne političke situacije u Gradu nastale nakon sukoba u vladajućoj koaliciji i na priče o moguće dolasku na vlast HDZ-a uz pomoć HSS-a i ZS-a, Milan Babić je rekao da iznad svih političkih interesa treba biti Oroslavje, iskazavši spremnost na suradnju sa svima koji razmišljaju tako. Na upit o mogućoj suradnji s HSS-om u Oroslavju, čiji vijećnik oštro kritizira vladajuću koaliciju, Babić je diplomatski rekao kako je odnos s HSS-om danas bolji nego je bio jučer .

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook