Prethodni članak
Sljedeći članak

Oporba u Saboru čitala maturalni rad Andreja Plenkovića. Evo što je napisao


Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić ustvrdio je u utorak u Hrvatskom saboru da je od javnog interesa osnivanje istražnog povjerenstva koje bi utvrdilo kako državne tvrtke i institucije troše novac za oglašavanje u medijima. piše t-portal.

"Kad je hobotnica ugrožena, onda pušta crnilo. Spali ste samo na to crnilo, puštanje mraka u kojem bi onda sve krave trebale biti crne. Nisu, istražno povjerenstvo upravo tome služi, da se baci svjetlo i da se vidi koja je krava bijela, a koja crna'', rekao je Raspudić HDZ-ovim zastupnicima u raspravi o prijedlogu oporbe o osnivanju povjerenstva radi utvrđivanja potencijalnog korumpiranja medija javnim novcem.

Povod tom zahtjevu 18 oporbenih zastupnika je afera Mreža, nakon koje su smijenjeni tadašnji ministar gospodarstva Davor Filipović i njegov posebni savjetnik Jurica Lovrinčević. Potonji je lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreža TV nudio novac državnih tvrtki, kojim bi se kupio njezin oglasni prostor, a zauzvrat je tražio da mu se osobno vrati polovica novčanog iznosa.

Oporba sumnja da se sličnim transakcijama nisu samo izvlačili novci iz državnih tvrtki, već su se na taj način također potplaćivali mediji kako bi u pozitivnom tonu izvještavali o radu vladajuće stranke, ministara i premijera Andrej Plenkovića, piše t-portal.

Korumpiranje medija je glavna premijerova preokupacija, ustvrdila je Mirela Ahmetović (SDP), a kao dokaz toj tezi pročitala je citat iz Plenkovićevog maturalnog rada.

"Izvor informacija u svim klasnim društvima je vladajuća klasa. Ona putem sredstava masovnog komuniciranja želi da masama priopćava samo one informacije koje su s njene točke gledišta poželjne i to radi lakšeg pokoravanja, eksploatiranja, itd. jer će mase pod tim utjecajem pružiti najmanji opor. Tako je pisao mladi Plenković znajući da će mu to kad tad koristiti", rekla je SDP-ova zastupnica.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook