Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Zagorska Sela ulaže u obnovu prometnica

Radovi na državnoj cesti prema Razvoru gotovi u listopadu, slijedi obnova i jedne nerazvrstane ceste


Općina Zagorska Sela napokon će riješiti problem loše prometne povezanosti s većim mjestima u svojem okruženju. Naime, početkom radova na rekonstrukciji državne ceste od Zagorskih Sela prema Razvoru, mještani ovog dijela Krapinsko-zagorske županije napokon će dobiti kvalitetnu prometnicu.

– I jednako tako kvalitetnu poveznicu sa većim gradovima, što je od vitalne važnosti za mještane Zagorskih Sela – istaknula je općinska načelnica Ksenija Krivec Jurak, dodavši da radovi obuhvaćaju dionicu od četiri kilometra, dok je ukupna vrijednost zahvata oko tri milijuna eura.

– Riječ je o projektu kojeg dogovaramo s Hrvatskim cestama unatrag nekoliko godina tako da me iznimno veseli njegova realizacija. Završetak radova očekuje se krajem listopada – dodaje Krivec Jurak.

Na tome se neće stati pa se već sve priprema za prijavu projekta rekonstrukcije nerazvrstane ceste Zagorske Sela – Brezakovec – Škrnik. Riječ je o još jednoj dionici od četiri kilometra, za koju će biti potrebno osigurati oko dva milijuna eura.

- S obzirom da naši izvorni prihode iznose oko 300.000 eura, vrijednost sanacije ove ceste najbolje pokazuje da je riječ o kapitalnom projektu za našu Općinu. Riječ je o dionici za koju smo sve dokumente pripremili još 2018. godine i od tada čekamo raspoloživi natječaj na koji bismo se prijavili. Sada nam je napokon dostupna mjera 73.13 „Potpora javnoj infrastrukturi u ruralnim područjima” koju raspisuje Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj. Vjerujem u pozitivan ishod naše prijave i skori početak novih radova na našim prometnicama – zaključuje načelnica Krivec Jurak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook