Prethodni članak
Sljedeći članak

Općina Desinić sufinancira prijevoz učenika, stipendije, nabavku udžbenika, a participirala je i u proširenje vrtića

Općina Desinić je za sufinanciranje školskih udžbenika i pribora ove školske godine izdvojila 107.703. 35 kuna


Općina Desinić i ove godine nastavlja sa sufinanciranjem prijevoza učenika srednjih škola s područja općine te se u potpunosti podmiruju troškovi prijevoza učenika OŠ Đure Prejca koji to pravo ne ostvaruju po Državnom pedagoškom standardu. Ujedno se sufinancira i trošak školske prehrane učenika OŠ Đure Prejca.

Stipendije za učenike i studente

U prošlom mjesecu temeljem Odluke o sufinanciranju nabave školskih udžbenika i školskog pribora učenicima osnovne škole s prebivalištem na području općine Desinić za školsku godinu 2018/2019, a prema kojoj su pravo na sufinanciranje podnositelji zahtjeva ostvarili u sljedećim iznosima za prvo dijete iznos od 500 kuna, za drugo dijete iznos od 600 kuna, za treće dijete 900 kuna, za četvrto dijete 1.200 kuna, za peto i svako slijedeće 1. 500 kuna. U tu namjenu i u skladu s podnesenim zahtjevima na račune podnositelja zahtjeva uplaćeno je ukupno 107.703,35 kuna. S krajem prošle školske odnosno akademske godine općina Desinić je, u skladu s potpisanim ugovorima o dodijeli učeničkih i studentskih pripomoći, mjesečno isplaćivala 3.800 kuna za učeničke pripomoći i iznos od 9.200,00 kuna za studentske pripomoći, što ukupno iznosi 13.000, 00 kuna na mjesečnoj bazi. Ujedno, upravo je u tijeku javni natječaj za 7 učeničkih i 7 studentskih pripomoći.

Obnovljen vrtić

Ovogodišnja novost vezana uz Dječji vrtić Tratinčica, koji je proslavio svoj 32. rođendan, osim primjene dodatnih popusta na ekonomsku cijenu vrtića, temeljem jednoglasno donesene Odluke o utvrđivanju mjerila za osiguranje sredstava za zadovoljavanje javnih potreba u djelatnosti predškolskog odgoja od strane općinskog vijeća, je i izvedba radova na rekonstrukciji vrtića čijom se realizacijom povećao kapacitet vrtića za jednu vrtićku grupu. Općini Desinić su nakon uspješne prijave "Projekta ulaganja u objekte dječjih vrtića", potprojekt: "DV TRATINČICA", na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima dodijeljena sredstva u iznosu od 385.200 kuna. Ostatak financijske konstrukcije u ukupnom iznosu od 461.459,38 kuna podmiruje se iz vlastitih sredstava.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

Kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu zemlje. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru  i Slavoniji, a ima je i na autocestama A1 između Zagreba i Karlovca te Bosiljeva i Otočca, A3 Bregan...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program