Prethodni članak
Sljedeći članak

Održana Četvrta smotri zagorskih učeničkih zadruga

Najviše bodova na Četvrtoj županijskoj smotri učeničkih zadruga, prema ocjeni Povjerenstva za pripremu smotre učeničkih


Najviše bodova na Četvrtoj županijskoj smotri učeničkih zadruga, prema ocjeni Povjerenstva za pripremu smotre učeničkih zadruga, osvojili su zadrugari UZ-a Djetlić koja djeluje u školi pri Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice.

Ova je zadruga sa svim svojim proizvodima, a naročito staklarskim i keramičkim suvenirima, osvojila 34,39 bodova od ukupno 50 i time ponovno izborila nastup na Državnoj smotri u kategoriji osnovnih škola s posebnim potrebama. U ovoj kategoriji sudjelovao je i UZ Zajček iz Centra Zajezda iz Budinšćine.

U kategoriji OŠ s redovitum programom, prvo mjesto sa 31,58 bodova, a time i osiguran nastup na državnoj smotri, zauzela je UZ Maslačak koja djeluje u sklopu OŠ A. Cesarca, PŠ Škarićevo. Oni su uz nekoliko vrsta meda i brojne proizvode na bazi meda, povjerenstvu predstavili praktični rad kroz koji su prikazali postupak dobivanja propolisa. Iza njih sa svojim vrglecom rangirala se je UZ Božićnica iz Kumrovca, UZ Ivančica iz Lobora osvojila je treće mjesto, a slijede UZ Glažuta iz Huma na Sutli te UZ Matija Gubec iz Gornje Stubice.

U kategoriji učeničkih zadruga srednjih škola pobijedio je UZ Zvirek iz SŠ Bedekovčina sa 28,70 bodova. Njihovi zadrugari su pred komisijom premijesili i ispekli pravi kukuruzni kruh iz krušne peći, koja je i njihov zaštitni znak, a svoj su kruh nazvali kruzek .

Drugo mjesto osvojio je UZ Suvenir strukovnog i umjetničkog učilišta Zabok, a izvan kategorije nastupili su učenici UZ-a SŠ Konjšćina, koja je u osnivanju pa još nije stekla pravo natjecanja na smotri. Domaćin ovogodišnje smotre zadrugara bila je OŠ pri Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice čiji su učenici pripremili i bogati kulturno-umjetnički program.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook