Prethodni članak
Sljedeći članak

Održan sastanak vezano uz projekt RCGO Piškornica

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike danas je održan sastanak o statusu projekta Regionalnog centra za gospodarenje otpadom Piškornica


Sastanku su prisustvovali ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović sa suradnicima, direktor društva Piškornica d.o.o Mladen Jozinović, koprivničko - križevački župan Darko Koren, međimurski župan Matija Posavec, varaždinski župan Predrag Štromar i zamjenik krapinsko - zagorskog župana Anđelko Ferek - Jambrek.

Na sastanku su iznijete informacije o trenutnom statusu projekta RCGO Piškornica i aktivnostima koje se poduzimaju. Direktor društva Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović istaknuo je da je studija izvedivosti u izradi te da su u prethodnom razdoblju poduzeli niz mjera kojima su smanjeni prvotno planirani kapaciteti RCGO-a. Kapacitet mehaničke linije, naveo je, smanjen je sa 190 tisuća tona na 120 tisuća tona, a kako bi se uskladili s novim Planom gospodarenja otpadom RH za razdoblje 2017. - 2022. izgradit će se i sortirnica.

- Uskladit ćemo se sa zahtjevima Ministarstva i služit ćemo sustavu – naglasio je Jozinović. - Mislim da se stvari odvijaju u dobrom smjeru. Smanjuje se kapacitet, a u centar će se uklopiti i sadržaji određeni novim Planom gospodarenja otpadom, poput sortirnice – rekao je ministar Slaven Dobrović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook