Prethodni članak
Sljedeći članak

Zagorski SDP i Laburisti potpisali sporazum – idu zajedno na lokalne izbore

Kako su istaknuli, ovim sporazumom određen je politički okvir za pripremu koalicijskog sporazuma o zajedničkom izlasku na izbore i s ostalim koalicijskim partnerima...


Predsjednik SDP-a KZŽ Siniša Hajdaš Dončić i predsjednik Podružnice Hrvatskih Laburista – stranke rada u KZŽ Tomislav Končevski, potpisali su danas u Zaboku predkoalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima na području Krapinsko-zagorske županije. Kako su istaknuli, tim činom određen je politički okvir za pripremu koalicijskog sporazuma o zajedničkom izlasku na izbore i s ostalim koalicijskim partnerima, s kojima su na županijskom nivou, ali i u mnogim zagorskim gradovima i općinama i do sada usko surađivali.

Zajedničke pregovore s drugim strankama, prije svega s HNS-om, HSU-om i nekim regionalnim strankama, vodit će Siniša Hajdaš Dončić, kao što je to, između ostalog, definirano u danas potpisanom sporazumu.

-Ovim sporazumom dogovorili smo da će kolege iz Hrvatskih laburista na našoj zajedničkoj listi za Županijsku skupštinu imati dva mandata, jedno sigurno mjesto i jedno granično. Dakle, oni su, na neki način, sad u kvoti SDP-a i s tog stajališta ćemo ići u daljnje pregovore s ostalim političkim strankama. Bit ćemo u stalnom kontaktu, a mene su kao predsjednika županijske organizacije SDP-a ovlastili da preuzmem brigu i odgovornost o pregovorima s drugim političkim strankama - rekao je Hajdaš Dončić.

Tomislav Končevski je istaknuo kako se u protekle četiri godine vidjelo da SDP i Laburisti mogu odlično surađivati na svim poljima.

-Mislim da je suradnja u Županijskoj skupštini i na lokalnim razinama bila izvanredna i naravno da je logični slijed da uđemo u koaliciju i ojačamo lijevu opciju u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ona je i sad najjača, a ovim sporazumom garantiramo da će ta lijeva opcija i dalje imati glavnu riječ u Krapinsko-zagorskoj županiji i da ćemo biti još jači. Rad župana Željka Kolara je prepoznat, a mi smo ga podržavali protekle četiri godine – naglasio je Končevski.

Župan Kolar izrazio je zadovoljstvo što su se SDP i Laburisti, kako je rekao, vrlo brzo dogovorili oko zajedničke suradnje. I on je zahvalio Laburistima na dosadašnjoj podršci i suradnji.

-Treba podsjetiti da su Laburisti na prošlim izborima išli sa samostalnom listom, da su postigli odličan rezultat i da su meni, kao županu izabranom u prvom krugu, omogućili većinu u Županijskoj skupštini, što mi je omogućilo jedan miran i nesmetan rad – rekao je Kolar, ustvrdivši kako će i na predstojećim lokalnim izborima također pobijediti u prvom krugu.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook