Prethodni članak
Sljedeći članak

Obustavljene sve sindikalne akcije

Najveći problem u zlatarbistričkom Elconu je neredovita isplata plaća za 2006. godinu te problem isplate razlika plaća i


Najveći problem u zlatarbistričkom Elconu je neredovita isplata plaća za 2006. godinu te problem isplate razlika plaća iz ranijih razdoblja. Naime, Elcon svojim radnicima nije isplatio dospjele plaće za kolovoz i rujan, a zbog opstrukcije Elcona izostao je i dijalog o mogućem sporazumu glede isplata razlika plaća iz prošlih razdoblja, ističu u sindikalnoj podružnici Elcona.

Iako je 17. listopada proveden jednodnevni štrajk upozorenja, ni nakon toga stanje se nije promijenilo. S obzirom da uprava Elcona uvjerava radnike i sindikat da čini sve za rješavanje problema, na izvanrednoj skupštini Sindikalne podružnice Sindikata metalaca Hrvatske tvrtke Elcon, održanoj prošli petak, zaključeno je da se u idućih trideset dana neće provoditi nikakve sindikalne akcije prosvjednog karaktera.

Takvim stavom sindikat će upravi tvrtke omogućiti dodatno vrijeme za financijsku konsolidaciju koju je obećala. Ukoliko se u tom razdoblju situacija ne promijeni, u sindikatu najavljuju sve oblike sindikalne borbe, a osim toga razmatra se i podnošenje kaznene prijave protiv direktora i drugih odgovornih osoba zbog niz a štetnih radnji i propusta napravljenih na štetu tvrtke i radnika.

Radio Kaj

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook