Prethodni članak
Sljedeći članak

Obnovljena šumska prometnica Ravni vrh-Črne mlake

Svečano je otvorena obnovljena šumska prometnica Ravni vrh-Črne mlake. Prva je to akcija koju je loborska udruga privatn


Svečano je otvorena obnovljena šumska prometnica Ravni vrh-Črne mlake. Prva je to akcija koju je loborska udruga privatnih šumoposjednika ´´Javor´´ pokrenula sa Šumarskom savjetodavnom službom. To je i prva šumska prometnica u Krapinsko-zagorskoj županiji čije je obnavljanje financirano iz sredstava Fonda za općekorisne funkcije šuma preko Šumarske savjetodavne šume. Obnovljena šumska prometnica duga je oko 3.500 metara, a ukupna vrijednost radova stoji preko 500.000 kuna.

Loborska udruga ´´Javor´´ osnovana je u veljači 2007. godine, prva je udruga takvog karaktera u KZŽ, a četvrta registrirana u Hrvatskoj. Podsjetimo, cilj osnivanja bio je okupljanje i organiziranje članova – privatnih šumoposjednika radi unapređivanja i obogaćivanja privatnog šumskog gospodarstva. Broji 28 članova, čiji članovi, šumoposjednici, imaju uglavnom male i rasparcelirane posjede. Površinu od oko 20 hektara šume, od čega je 17, 5 hektara u komadu, posjeduje samo jedan član. Šume se nalaze na južnim padinama Ivančice i u njezinom podnožju, a većim dijelom nalaze se u katastarskoj općini Purga.

- Zadovoljni smo obnovljenom šumskom prometnicom koja prolazi iznad sela Jakopići u Loboru i koja je sad cesta u pravom smislu po kojoj se može proći i malim automobilom - rekao je predsjednik ´´Javora´´ Vladimir Placutić.

Prometnica je svečano otvorena uz nazočnost predstavnika Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodnog gospodarstva.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook