Prethodni članak
Sljedeći članak

Obilježena 33. godišnjica osnutka zagorske Specijalne jedinice policije 'Barun'


Obilježavanje 33. godišnjice osnutka Specijalne jedinice policije Barun Zlatar je u organizaciji Udruge specijalne jedinice policije Barun održano je u ponedjeljak, 1. travnja 2024. godine.

Program obilježavanja počeo je u Zaboku polaganjem vijenca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim pripadnicima Policijske uprave krapinsko-zagorske u Domovinskom radu.

.

“Treba napomenuti da su 90-ih godina prve naoružane postrojbe koje su imale znanje da se odupru agresoru bile policijske postrojbe. Iz specijalnih policijskih postrojba su nastale specijalne vojne brigade, a pripadnici MUP-a dali su nemjerljiv doprinos u obrani, nakon toga i oslobođenju Republike Hrvatske”, istaknuo je župan Željko Kolar, uz kojeg su počast odali zamjenik načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske Robert Pavić, ravnatelj Uprave u ministarstvu hrvatskih branitelja Dinko Tandara, saborski zastupnik Žarko Tušek i predsjednik Udruge specijalne policije Barun – Zlatar Milan Jakobović.

Svijeće su zapali i predstavnici okupljenih braniteljskih udruga, kao i generali Komljen i Lukić te gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić i gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić.

Molitvu je vodio kapelan Policijske uprave krapinsko-zagorske Don Ivan Grinišin.

.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook