Prethodni članak
Sljedeći članak

Novo vozilo za hitnu medicinsku pomoć u Zagorju

Danas je ispred Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u Krapini održana svečana primopredaja novog vozila za hitnu medicinsku pomoć


Danas je ispred Zavoda za hitnu medicinu Krapinsko-zagorske županije u Krapini održana svečana primopredaja novog vozila za hitnu medicinsku pomoć. Ključeve vozila ravnatelju Zavoda Krešimiru Božiću uručila je zamjenica župana Jasna Petek.

Vozilo zajedno s opremom i uređenjem vrijedno 583 tisuće kuna financirano je iz decentraliziranih sredstava Krapinsko-zagorske županije. Prilikom primopredaje zadovoljan obnovom voznog parka Zavoda za hitnu medicinu KZŽ ravnatelj Krešimir Božić istaknuo je kako vozilo udovoljava svim uvjetima i standardu HRN EN 1789:2008 i Pravilniku o minimalnim uvjetima koje to vozilo mora zadovoljavati.

Od značajnije opreme vozilo sadržava defibrilator, respirator, aspirator, kompletnu oprema za imobilizaciju pacijenata, vakuum madrac s ručnom crpkom i dr.

„Reorganizacija hitne službe zaista je urodila plodom, dokaz tome je broj od 27 tisuća intervencija koje smo imali u ovoj godini od kojih je osam tisuća provedeno na terenu dok smo prošle godine imali 26 tisuća intervencija.“, rekao je Božić i dodao kako je Zavod u sklopu projekta kojeg provodi Ministarstvo zdravlja u prosincu dobio i opremu za prijavno dojavnu jedinicu, centralu i kompletnu informacijsku opremu.

Na taj način ostvarili su se preduvjeti za funkcioniranje broja 194. Pozivom na taj broj pacijenti kojima je potrebna hitna medicinska pomoć dobivaju izravno dispečera bez prespajanja čime se postiže brža i učinkovitija usluga pacijentima.  
    
„Jako smo zadovoljni s radom svih naših zdravstvenih ustanova, ovo je vrlo sretan trenutak za Krapinsko-zagorsku županiju kada možemo Zavodu za hitnu medicinu KZŽ pokloniti ključeve novog suvremenog vozila kojim ćemo poboljšati kvalitetu zdravstvene usluge našim Zagorkama i Zagorcima te se nadam da će vozilo opravdati ulaganje i očekivanja naših pacijenata.“, naglasila je zamjenica župana Jasna Petek.

Nakon primopredaje vozila djelatnici Zavoda prikazali su vježbu hitne medicinske intervencije s novim vozilom.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook