Prethodni članak
Sljedeći članak

Nova pobjeda Daria Šameca, Mrzljak četvrti

Proteklog se vikenda u Buzetu vozila najveća brdska utrka u Hrvatskoj koji se ujedno bodovala i za Prvenstvo Europe. Iz


Proteklog se vikenda u Buzetu vozila najveća brdska utrka u Hrvatskoj koji se ujedno bodovala i za Prvenstvo Europe. Iz tog razlog na utrku se prijavilo čak 185 vozača, a startalo je njih 155. Na stazi jedan metar dužoj od 5000 metara bilo je više od 10.000 gledatelja koji su imali zaista što vidjeti.

Konkurencija je bila strašna. Sveukupni pobjednik bilo je Čeh Milan Svoboda u svojoj formuli F 302, odmah iza njega smjestio se njegov sunarodnjak Otokar Kramsky u formuli Reynard F 2, a treći je bio Talijan Fausto Bormolini u formuli Lola Cosworth F 3000. Pobjednik Svoboda u drugoj je vožnji imao prosjek brzine veći od 111 km/h. Najbolji hrvatski vozač bio je Branko Krstulović u svojoj Opel Vectri ST, zaostavši za pobjednikom više od 30 sekundi.

Među odabranom elitom bila su po običaju i dva vozača AMK Stubaki, sve bolji Dario Šamec i već legendarni Zvonko Mrzljak. Dario Šamec ostvario je novu pobjedu u klasi A 18 (Škoda Felicia), ostavivši iza sebe vozače Split motosporta Marka Polića i Srećka Buru za više od 5 sekundi. Dario je tako nastavio sjajan niz i pobijedio i u četvrtoj utrci za redom. Iako ima stopostotan učinak četiri pobjede u četiri nastupa, vodeći u toj klasi još uvijek je Marko Polić koji je odvozio svih sedam utrka. Šteta što se Šamec zbog objektivnih poteškoća kasno uključio u natjecanje, jer bi već sada osigurano naslov prvaka Hrvatske.

Drugi naš pulen, Zvonko Mrzljak, završio je natjecanje u klasi A 6 na za njega slabom četvrtom mjestu. Mrzljak je ponovno bio sjajan na treninzima (unatoč kvaru na poluosovini), uz bok Kodelji i Visintinu, ali dvije greške u drugoj utrci udaljile su ga od borbe za sam vrh. Iako četvrti Mrzljak i dalje uvjerljivo drži treće mjesto u klasi A 6.

Rezultati

A 18 (Škoda Felicia): 1. DARIO ŠAMEC (AMK STUBAKI), 2. Marko Polić, 3. Srečko Bura (oba Split motosport

A 6: 1. Manuel Kodelja (AK Buzet autosport), 2. Claudio Visintin (AMK Zrinski Čabar), 3. Branimir Kučko (Istra racing team), 4. ZVONKO MRZLJAK (AMK STUBAKI

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook