Prethodni članak
Sljedeći članak

Nostalgija za bolnicu

Koncert klape «Nostalgija» u subotu na večer u Domu kulture u Mariji Bistrici ostaje za sjećanje, kao i njih


Koncert klape «Nostalgija» u subotu na večer u Domu kulture u Mariji Bistrici ostaje za sjećanje, kao i njihov prošloljetni nastup na Kalvariji. Sedam muških glasova, čiji su vlasnici Ante Krolo, Martin Veža, Dragan Gobović, Josip Vatavuk, Marko Rogošić, Ivo Raić i Ivica Panjkota, demonstriralo je pred dvoranom punom publike ljepotu klapskog pjevanja.


Klapa «Nostalgija» jedna je od najboljih u Hrvatskoj, utemeljena je 1983. godine i u sastavu u kakvom je nastupila u Mariji Bistrici djeluje dva desetljeća. Osim dalmatinskih pjesama, Zagrepčani južnih korijena efektno su, na klapski način, otpjevali i nekoliko kajkavskih popevki.



Koncert je organiziralo svetište Majke Božje Bistričke s rektorom vlč. Zlatkom Korenom, a prisustvovali su mu i županica Krapinsko-zagorske županije Vlasta Hubicki, predsjednica Županijske skupštine Sonja Borovčak, načelnik općine Marija Bistrica Stjepan Muhek te ravnatelj Opće bolnice Zabok dr. Ivica Balagović.

Ulaz je bio besplatan, ali su tijekom koncerta i prije njegova početka prikupljani dobrovoljni prilozi namijenjeni opremanju nove županijske bolnice.

Na početku koncerta zagrebačke umjetnike i publiku pozdravila je mjesna liječnica dr. Tereza Šimanska.

Prema riječima Vesne Brlek, ravnateljice Osnovne škole Marija Bistrica i članice Pastoralnog vijeća, prije koncerta prikupljeno je više od 7.000,00 kuna, a na kraju koncerta još 2.000,00.

Isto toliko sredstava prikupljeno je tijekom nedjeljnih misa u svetištu, tako da će za opremanje nove županijske bolnice biti uplaćeno 18.417,44 kune.

Konačan iznos prikupljenih sredstava bit će objavljen potkraj tjedna. Riječi zahvale publici i klapi «Nostalgija» uputili su vlč. Zlatko Koren i dr. Ivica Balagović.

PROČITAJTE I OVO:

Kićo Slabinac sramotno otkazao dogovoreni humanitarni koncert



Još članaka iz "Vijesti"

Facebook