Prethodni članak
Sljedeći članak

Neshvatljivo je da o nesreći ŽUC-ova auta doznajemo iz novina’

Slučaj je razljutio predsjednika Upravnog vijeća Uprave za ceste KZŽ, koji još ne zna kakve će sankcije biti poduzete protiv Vincelja, ali ih je najavio


Slučaj je razljutio predsjednika Upravnog vijeća Uprave za ceste KZŽ, koji još ne zna kakve će sankcije biti poduzete protiv Vincelja, ali ih je najavio

Za tešku prometnu nesreću koja se dogodila još u subotu, u kojoj je Romeo Vincelj, sin ravnatelja Županijske uprave za ceste Željka Vincelja, službenim automobilom svog oca, Opel Antarom ŽUC-a, prelaskom na suprotnu stranu kolnika teško ozlijedio 50-godišnjeg motociklista u Gornjoj Šemnici, i Županija, ali i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Rajko Vidiček saznali su tek jučer i to nakon što je cijela stvar ‘procurila’ u Večernjem listu. Budući da se radi o županijskom poduzeću koje za svoje poslovanje odgovara Županiji, od zagorske županice Sonje Borovčak jučer smo zatražili i službeno očitovanje što će Županija poduzeti protiv svog ravnatelja Vincelja.

 Kako koriste automobile

– S obzirom da je o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao službeni automobil ŽUC-a Krapinsko-zagorska županija saznala iz medija, županica Krapinsko-zagorske županije tražit će o tome službeno očitovanje ravnatelja ŽUC-a Željka Vincelja, kao i predsjednika Upravnog vijeća Rajka Vidičeka. Djelatnici Županije i njezinih ustanova i trgovačkih društava koriste službene automobile isključivo u svrhu obavljanja poslova za koje su zaduženi u okviru radnog vremena, osim ravnatelja ŽUC-a Vincelja, koji zbog specifične prirode svog posla ima pravo korištenja službenog automobila tijekom cijelog dana. Isto tako i županica, kao i njezini zamjenici zbog dužnosničkih poslova imaju službene automobile na raspolaganju tijekom obavljanja svojih cjelodnevnih obaveza - priopćeno nam je jučer iz Ureda županice.Predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Rajko Vidiček nam je pak rekao kako mu je neshvatljivo da o nesreći koja se dogodila još u subotu, mora tek u četvrtak informaciju dobiti putem dnevnog tiska - iz Večernjeg lista.

 Kakav je to bio sastanak?

 – Nije mi jasno kako je moguće da je Vincelj dozvolio da službenim automobilom ŽUC-a može upravljati njegov sin koji uopće niti ne radi u u ŽUC-u. Ako se Vincelj u subotu tako jako loše osjećao, kako je to izjavio u novinama, nije ni trebao ići na taj ‘poslovni sastanak’. Nemam saznanja o kakvom se to tako važnom poslovnom sastanku vezano uz ŽUC radilo u Mihovljanu, ali bilo bi jako zanimljivo to čuti od samog Vincelja. Ako pak je Vincelj u subotu navečer koristio svoj službeni auto u privatne ili stranačke svrhe, ja kao predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a tako nešto sigurno ne mogu podržati. Kakve ćemo sankcije poduzeti protiv Vincelja zbog toga, moći ću reći tek nakon što nam on osobno podnese svoje izvješće – rekao nam je Vidiček. 

Večernji list / Zagorje.com

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook