Prethodni članak
Sljedeći članak

Nema poznanovečke koalicije SDP-a i HDZ-a

Autor: Mladen Kukas Općina Bedekovčina razvija se neravnomjerno, najmanje se ulaže u područja od kojih se prikuplja n


Autor: Mladen Kukas


Općina Bedekovčina razvija se neravnomjerno, najmanje se ulaže u područja od kojih se prikuplja najviše novca, tvrdi Juraj Mirt koji je na posljednjim lokalnim izborima izabran u Općinsko vijeće s Nezavisne liste, kojoj je on bio nositelj.

Lista je dobila dvoje vijećnika, a imaju i dva člana Poglavarstva. Mirt tvrdi da se protežira Poznanovec, a nauštrb Bedekovčine i Orehovice.
- Bedekovčina proračun puni sa 43 posto, Orehovica sa 37,5 posto, a Poznanovec sa 19,5 posto. Smatram da se novac, odnosno ulaganja, trebaju tako i dijeliti.

Proračun za ovu godinu izglasan je glasovima poznanovečkih vijećnika pa su tako za njega glasovali i vijećnici SDP-a i HDZ-a. Asfaltirano je 500 metara ceste u općini Mače jer tamo naši moćnici imaju klijeti - tvrdi Juraj Mirt, najavljujući na lokalnim izborima još veći angažman kako bi Bedekovčina i Orehovica dobili novac koji izdvajaju.

Načelnik općine Rajko Vidiček (SDP) i njegov zamjenik Stjepan Jakuš (HSLS) odbacuju sve Mirtove optužbe i tvrde da su one plod neostvarenih privatnih interesa, Mirtovih u privatizaciji lovačkog doma i Stjepana Pavleka koji je također izabran s Mirtove neovisne liste, oko zemljišta pokraj njegove prodavaonice.

Navode kako nikakve poznanovečke interesne koalicije nema, uostalom od ukupno 15, samo je četvero vijećnika iz Poznanovca. Tvrde da podaci o strukturi prihoda nisu točni jer ih je nemoguće ustanoviti.

- Dok je u prvih osam godina asfaltirano 30 kilometara nerazvrstanih cesta, mi smo u tri i pol godine asfaltirali 23 km i uz to još vratili pet milijuna kuna duga. Od toga je u Bedekovčini asfaltirano 9,8 km, u Orehovici 6,6, a u Poznanovcu 6,7 km.

U Maču asfaltirano je 350 metara jer je to nastavak županijske ceste Selnica - Komor, a tamo nemaju klijeti nikakvi moćnici nego građani, a i na drugim smo područjima asfaltirali oko klijeti gdje su građani željeli sufinacirati - tvrde Vidiček i Jakuš, ocjenjujući Mirtov istup nekorektnim početkom predizborne kampanje.


Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook