Prethodni članak
Sljedeći članak

Nastavljene aktivnosti "ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA"

Policijski službenici PU krapinsko - zagorske u suradnji s Obiteljskim centrom Krapinsko-zagorske županije i nadalje pro


Policijski službenici PU krapinsko - zagorske u suradnji s Obiteljskim centrom Krapinsko-zagorske županije i nadalje provode aktivnosti iz preventivne akcije ŽIVIM ŽIVOT BEZ NASILJA , a koja preventivna akcija se intenzivno provodila tijekom mjeseca studenog 2010.godine.

Proteklog tjedna u Osnovnoj školi Ksaver Šandor Đalski u Zaboku održane su četiri edukativne radionice učenicima šestih razreda na temu akcije. Tijekom edukativnih radionica učenicima je predstavljena sama preventivna akcija, njeni ciljevi, kao i institucije koje provode preventivnu akcije.

Nakon prikaza tematskih video spotova o nasilju u obitelji, kroz razgovor s učenicima definirano je što je nasilje, u obitelji i među mladima, te kako se ponašati i kome se obratiti u slučaju kada su žrtve ili svjedoci nasilja.

Svojim aktivnim sudjelovanje, učenici su imali priliku ispričati svoja dosadašnja iskustva s nasilničkim odnosima među članovima obitelji ili u njihovoj okolini među vršnjacima i drugim mladim osobama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook