Prethodni članak
Sljedeći članak

Naš najbolji orač Tomislav Kuharić drugi na natjecanju orača Srednje Europe

Natjecanje je održano u Češkoj, a hrvatska je ekipa u ukupnom plasmanu zauzela 3. mjesto


Loborec Tomislav Kuharić, naš najbolji hrvatski orač, koji već godinama brani prva mjesta u kategoriji plugova premetnjaka na različitim natjecanjima bilo na županijskoj ili državnoj razini osvojio je 2. mjesto na 1. Natjecanju orača Srednje Europe održanom proteklog tjedna u mjestu Zabreh u Češkoj.

Hrvatska reprezentacija nastupila je u u sastavu Mario Spudić iz Karlovačke županije u kategoriji plugova ravnjaka te naš Zagorac Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije koji je orao u kategoriji plugova premetnjaka. Karlovčanin je zauzeo četvrto mjesto, a naša hrvatska reprezentacija u ukupnom plasmanu 3. mjesto. Prvo je mjesto osvojila Austrija, a drugo ekipa domaćina Češke.

U Češkoj su bili i djelatnici Savjetodavne Službe Siniša Hrgović kao trener hrvatske reprezentacije orača i Ivan Ključec kao član ekipe. Osim službene natjecateljske ekipe, na natjecanje su kao pomoćni članovi sudjelovali i aktualni predstavnici hrvatske reprezentacije orača Goran Šebalj iz Virovitičko-podravske županije i Saša Višak iz Koprivničko-križevačke županije, koji će ove godine nastupiti na 62. Svjetskom natjecanju u oranju u rujnu u Engleskoj. Dodajmo kako je  naša ekipa dobila besplatan najam traktora i prijevoz natjecateljskih plugova. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook