Prethodni članak
Sljedeći članak

Nagrađene najljepše uređene zabočke okućnice i balkoni

ZLATNA JESEN ZABOČKA - Održan prijam i dodjela priznanja najuspješnijim domaćinstvima za lijepo uređenje i brigu o okolišu na području grada Zaboka


U strahu od kišnoga vremena ovogodišnja svečanost dodjele priznanja najuspješnijim građanima za lijepo uređenje i brigu o okolišu na području grada Zaboka prenesena je u sigurnost predvorja Osnovne škole K. Š. Gjalskog. Do kraja popunjeno gledalište uživalo je u programu najmlađih iz vrtića i škole, koji su prikazanim programom nastojali opisati plodove jeseni, boje i mirise koji nas okružuju i za svaku točku programa pobrali buran pljesak.

Svečanost su otvorili Zabočki mališani dobro uvježbanim setom veselih pjesmica, sve pod vodstvom Jasenke Borovčak. Potom su se izmjenjivali polaznici Dječjega vrtića Zipkica dopadljivim scenskim prikazima i recitacijama članova grupa Krteki i Delfinići. Tete su imale pune ruke posla u njihovu razmještanju na sceni, jer dječje su oči tražile mamu, da vide gleda li...

Učenici Područne škole Špičkovina uigrano su nastupili svojim recitacijama i pjesmom koju je predvodila Paula Dugorepec. Paula je na kraju imala i solo nastup, nakon kojega se već može naslutiti da se rađa nova pjevačka zvijezda zvonkoga i kristalno čistoga glasa. Bili su tu i mladi tamburaši Ansambla Zabok, kao i Patrik Jureša zgodnom monodramom.

Sve te nastupe i angažman djece gradonačelnik Ivan Hanžek je pohvalio rekavši da ljepotu grada i mjesta ne čine samo uređene okućnice i cvijeće na balkonima i prozorima, nego i djeca.
-Gledajući ove najmlađe, tu su tako uređeni zahvaljujući, osim tetama, i svojim roditeljima, bakama i djedovima. Širom grada i okolice vidi se ruka vrijednih domaćica, sva su dvorišta i kuće lijepo uređeni. A to je i uzor djeci da uče paziti na okoliš, da ga očuvaju čistim, zaključio je gradonačelnik.

Odbor za ekologiju Grada Zaboka tradicionalno već 23. godinu dodjeljuje priznanja i nagrade, držeći se pravila da ista osoba može nagradu dobiti ponovno nakon osam do deset godina. Tako je kroz to vrijeme nagrađeno 500 pojedinaca ili domaćinstava, rekla nam je predsjednica Odbora za ekologiju, zamjenica gradonačelnika Nevenka Gregurić. -Eko patrola za ocjenjivanje je početkom mjeseca kolovoza i rujna obišla cijelo područje grada Zaboka, a posebna je pozornost posvećena ekološkom i tradicijskom načinu uređenja i očuvanja okoliša. Sve se više sadi i njeguje tradicijsko cvijeće, koriste stare lončanice i zemljani lonci po starim običajima i to daje novu vrijednost njihovim nastojanjima da pridonesu ljepoti našega grada na koju smo svi ponosni, dodala je zamjenica gradonačelnika. Možda je simbolično da su nakon 23 godine ove godine nagrađena upravo 23 domaćinstva. Uz diplomu na dar su dobila lončanice, a sigurno je simbolično da su ih primile žene, jer one su te koje o cvijeću najviše brinu.

Dobitnici priznanja za 2016. godinu su:

Ljiljana Pavlek, Štefanija Jačmenica, Caffe bar 'Polanović', Štefica Belanović, Dinka Dragčević, Dinka Gragurić Briški, Maja Klasić, Ana Cakol i Stambena zgrada Gajeva 3 (Nada Jakopec) iz Zaboka, potom Valentina Jurčec, Mirjana Skozrit i Mira Bratković iz Dubrave Zabočke; Magdalena Želimorski i Vesna Jakopović iz Luga Zabočkog; Renata Videk, Božica Herceg, Marija Maldinger i Zlatica Dugorepec iz Špičkovine; Božena Martinić i Višnja Mak iz Grdenci, Danijela Tuđa iz Grabrovca te Slađana Prekratić i Ankica Vranić iz Jakuševca Zabočkog.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook