Prethodni članak
Sljedeći članak

Muzej krapinskih neandertalaca proslavio rođendan

Rođendana je imao pomalo gorak okus, jer među uzvanicima nije bilo nikoga ni iz Ministarstva kulture, a ni iz Grada Krapine.


Proslavljen je drugi rođendan Muzeja krapinskih neandertalaca. Rođendana je imao pomalo gorak okus, jer među uzvanicima nije bilo nikoga ni iz Ministarstva kulture, a ni iz Grada Krapine.

Jedan od njegovih autora – arhitekt Željko Kovačić istaknuo je kako je rezultat ovolikog broja posjetitelja ravan posjećenosti sličnih muzeja u europskim višemilijunskim gradovima, ali i posjetu deset puta većeg Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. Po posjećenosti u Hrvatskoj ispred Muzeja na Hušnjakovom još su samo, uz spomenuti muzej u Zagrebu, Dubrovački i Istarski.

Kovačić je naglasio i kako muzeju, zbog daljnje zanimljivosti turistima, treba dati novu atraktivnost te završiti projekt prapovijesnog parka koji bi posjetitelje cijeli dan zadržao u Krapini. Proslava je bila i prigoda da Goranka Horjan, ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, govori o važnosti nove internetske stranice (www.mkn.mhz.hr), koja ima cilj još bolju promociju muzeja izvan granica Hrvatske,a o čemu je govorio Ervin Šilić, ispred Studija digitalnih medija Novena, autora web stranice.

Itekako nam je drago da je u ovom kratkom razdoblju naš Muzej krapinskih neandertalaca dobio 10 vrijednih nagrada i priznanja.- istaknuo je paleontolog dr. Jakov Radovčić. U svom obraćanju gostima koji su se odazvali na proslavu drugog rođendana, mr.sc. Vlasta Krklec, muzejska savjetnica i voditeljica krapinskog muzeja, istaknula je s ponosom što je ova ustanova nominirana za dodjelu nagrade Europski muzej godine, koja će se dodijeliti u Portugalu u svibnju ove godine.

- A što se tiče pogledana unatrag u ove dvije godine, koje su izuzetno brzo prošlo, to je vrijeme za peticu, jer smo mnogo toga odradili. Podatak da je iza nas 5.130 stručnih vodstava govori sam za sebe više nego dovoljno. Naš muzej je u samom vrhu posjećenosti kako u Hrvatskoj tako i u ovom dijelu Europe. Naš muzej postao je, rekla bi, dio svjetske muzejske kreme, a to potvrđuju i nagrade i priznanja koje smo do sada dobili. Uz to gode nam posebno priznanja turističkih agencija, jer upravo su oni ti o čijoj je ocjeni zavisna naša daljnja posjećenost.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook