Prethodni članak
Sljedeći članak

Moje kolege su još na odmoru, a ja imam obveze i kao načelnik

Političari, posebno pritisnuti usklađivanjem hrvatskog zakonodavstva s Europskom unijom, uzeli su predah. Većina saborsk


Političari, posebno pritisnuti usklađivanjem hrvatskog zakonodavstva s Europskom unijom, uzeli su predah. Većina saborskih zastupnika i članova Vlade je na morskom ili kontinentalnom odmoru. Jednog od njih, saborskog zastupnika Milivoja Škvorca, zatekli smo na radnom mjestu načelnika općine Tuhelj. Kaže da si je s obitelji priuštio desetak dana odmora na moru nedaleko od Dubrovnika i koliko-toliko povratio radnu energiju. Treba se pripremiti za vruću jesen i probleme koji će biti u fokusu.

- Najprije očekujem rješavanje pitanja planirane infrastrukture. Prije svega brze ceste od Mokrica prema Bračku i nastavak prema Zlatar Bistrici odnosno Mariji Bistrici, popravak državne ceste D-24, prema Varaždinskoj županiji. Treba spomenuti i spojnu cestu od Zaboka prema Krapini, na koju se možda ponekad i zaboravlja, ali mi stalno potenciramo i aktualiziramo njezin problem. A što se tiče željezničke infrastrukture, tu je stalno prisutni problem ponovnog oživljavanja pruge prema Kumrovcu. Mislim da stvar dobro napreduje i da će doći ta potrebna suglasnost Republike Slovenije, kako bi se radovi mogli nastaviti. Podsjećam da je kod Vukovog Sela zasmetao jedan mali problem. Riječ je o slovenskom katastarskom dijelu kojeg presijeca pruga, a treba je i na tom mjestu obnoviti, kako bi se nastavili radovi dalje prema Kumrovcu. Problem je i taj, što pruga u Zelenjaku prelazi preko granične rijeke Sutle i kroz tunel ulazi na slovenski teritorij, a u Razvoru se opet vraća na našu stranu – smatra zastupnik Škvorc.

Riješiti bolničke limite

Dodaje i kako treba riješiti i problem županijske bolnice, vezan za financijske limite.

- To se mora hitno rješavati da ne bismo došli do prevelikih problema. Treba o njima razmišljati na vrijeme i eventualno to razriješiti. Trenutno nije dobra situacija i mislim da se županijsko rukovodstvo nije dovoljno pozabavilo time i nametanjem tog problema prema državi odnosno prema samima sebi jer treba uzeti u obzir činjenicu da je to županijska bolnica i da županija mora razmišljati o tome. Svakako je i jedan od top problema Stubičke Toplice. Mi ostajemo kod svojih razmišljanja. Podržavamo taj projekt, ali mislimo da je pristup morao biti malo drugačiji. Pitanje je uključivanja ili ne uključivanje bolnice. Mi smatramo da treba bolnicu uključiti i na drugačijim odnosima – veli Milivoj Škvorc.

Dvorana malo kasni

Općina Tuhelj ovih dana slavi svoj dan uz blagdan Velike Gospe. Jedna od najvećih investicija je sportska dvorana, čija izgradnja malo kasni, a priče o gradnje kampa Hrvatskog nogometnog saveza i dalje su aktualne.

- Dvorana kasni oko mjesec dana iz financijskih razloga, ali će sigurno biti gotova do 15. prosinca, tako da ćemo naše tradicionalne božićne i novogodišnje koncerte održati u modernoj i prostranoj dvorani. S druge strane Olimpijske igre u Pekingu donekle su zasjenile domaću sportsku scenu. Ali čim igre završe, nastavljaju se pripreme za realizaciju projekta reprezentativnog nogometnog kampa. Rješavanje imovinsko-ravnih odnosa, otkup zemljišta i druge radnje koje vode ka lokacijskoj i građevinskoj dozvoli. Naša općina smatra ovaj projekt vrlo bitnim za razvoj kontinentalnog turizma u Krapinsko-zagorskoj županiji i cijeloj Hrvatskoj. U prvom redu je važno osigurati investicijska sredstva, a sve ostalo će krenuti brzo svojim tokom - dodao je na kraju saborski zastupnik Milivoj Škvorc.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook