Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar pojma nema

Spekulacije oko preseljenja Klinike za ortopediju sa Šalate u Zabok, pokrenule su priču da u novoj bolnici koja se gradi


Spekulacije oko preseljenja Klinike za ortopediju sa Šalate u Zabok, pokrenule su priču da u novoj bolnici koja se gradi na Bračku postoji prostor za kojeg se još uvijek ne zna čemu će služiti, što tvrdi i ministar Neven Ljubičić. No, vodstvo OB Zabok opovrgava ministrove tvrdnje.


Unatoč raznoraznim spekulacijama, Klinika za ortopediju sa Šalate neće se seliti u Zabok, no ta je priča pokrenula pitanje ima li u novoj bolnici koja se gradi na Bračku neiskorištenog prostora, odnosno, prostora za kojeg se ne zna što će u njemu biti.

Ljubičić: «Ima neiskorištenog prostora»

Naime, nakon što se u javnosti počela spominjati mogućnost preseljenja ortopedije sa Šalate u Zabok i to kao navodna ideja ministra Nevena Ljubičića, uputili smo Ministarstvu zdravstva pismeni upit o toj temi.

-O navodnoj ideji vezanoj za, kako navodite, preseljenje Klinike za ortopediju sa Šalate u Zabok nikada se na nivou Vlade nije razgovaralo, premda sam i ja kao i Vi čuo za takve ideje. Ovog trenutka se ta ideja čini teško ostvarivom. Što se tiče neiskorištenog prostora, činjenica je da ovog trenutka postoji određeni prostor za koji nemamo točno određene sadržaje, a ponajprije se radi o tzv. dodatku, dakle prostoru koji nije niti bio u prvotnoj verziji nego je naknadno pridodan –odgovorio nam je ministar Ljubičić.


Predsjednica Upravnog vijeća Sonja Borovčak

Borovčak: Nema neiskorištenog prostora

Iako su nam potvrdili da o preseljenju zagrebačke ortopedije u Zabok nikad nije bilo službenih razgovora, ravnatelj zabočke bolnice Ivica Balagović te predsjednica Upravnog vijeća Sonja Borovčak kažu da neiskorištenog prostora nema.

-Ministrovi navodi nisu točni. Kao prvo, nije istina da taj dodatak nije bio predviđen, on je u projektnoj dokumentaciji na koju imamo suglasnost Ministarstva zdravstva. Sav prostor će biti iskorišten, no u funkciju će se stavljati etapno, jer nemamo dovoljno novaca. Službeno smo dobili samo 45 milijuna kuna za opremu, no naknadno je ministarstvo obećalo 60 milijuna. Tako da će dnevna bolnica, u kojoj se po europskim standardima «odradi» sve što je moguće, biti uređena naknadno. No, ponavljam, nema govora o neiskorištenom prostoru –rekla je Sonja Borovčak.

Zagorski list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook