Prethodni članak
Sljedeći članak

Ministar Hajdaš Dončić: "Brza cesta doći će do Zlatar Bistrice"

Realno za oko tri godine, cesta doći do Zlatar Bistrice- rekao je ministar


Sjedište općinskih sudova za čitavu Krapinsko-zagorsku županiju ostat će u Zlataru, izjavio je  na svečanosti u povodu Dana grada Zlatara, župan Željko Kolar.

Prijedlog za javnu raspravu bio je da Općinski sud Zlatar ide pod nadležnost Općinskog suda Zagreb Jug, a Zabok i Krapina pod Zagreb Zapad. "Prema prijedlogu zakona, Zagorje će imati svoje sudstvo, sjedište ostaje u gradu Zlataru, a sudovi u Zaboku će biti ispostave", rekao je Župan.

Najavio je također dvije županijske investicije ove i naredne godine u Zlataru, dogradnju Srednje škole Zlatar i Osnovne škole Belec.

Govoreći o planovima za naredno razdoblje, gradonačelnik Stanko Majdak najavio je da za dva tjedna ide natječaj za uređenje ceste D 29, te izrazio nadu da će sljedeće godine grad svoj dan slaviti u barem dijelom obnovljenoj Sokolani, jer je Ministarstvo kulture odobrilo 800.000 kuna za njezinu sanaciju.

Ministar Hajdaš Dončić osvrnuo se na projekt brze ceste do Zlatar Bistrice. "Otkupljeno je 80 posto zemljišta do Bedekovčine, nastavit će se dalje do Zlatar Bistrice, što znači da će, realno za oko tri godine, cesta doći do Zlatar Bistrice", rekao je ministar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook