Prethodni članak
Sljedeći članak

Marijn Abelman, NEDUŽNI KRIVI – izložba povodom Međunarodnog dana mira

Povodom Međunarodnog dana mira, u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, u utorak 21. svibnja 2010. godine u 18 sati, o


Povodom Međunarodnog dana mira, u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu, u utorak 21. svibnja 2010. godine u 18 sati, otvara se izložba NEDUŽNI KRIVI, mladog nizozemskog umjetnika Marijna Abelmana.

Marijn Abelman rođen je 1987. godine u Amsterdamu. Apsolvent je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zwolleu (CABK Academy of Fine Arts Zwolle), a tijekom akademske godine 2009/10. je studirao na Kiparkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, u klasi red. prof. Slavomira Drinkovića. Izlagao je na nekoliko skupnih izložaba u Nizozemskoj i Hrvatskoj, a ovo mu je prvi samostalni nastup.

Ovom izložbom – instalacijom vojničkih šljemova u prostoru stalnog postava Galerije Antuna Augustinčića kojime dominira njegov Spomenik miru – Abelman relativizira odnos krivnje i nedužnosti.

Izložba je ostvarena u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, a traje do 28. rujna 2010. godine.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook