Prethodni članak
Sljedeći članak

Laburisti će srušiti aktualnu županijsku vlast?

Prema pisanju današnjeg izdanja Zagorskog lista, nakon što ih se SDP odrekao na nacionalnoj razini, Hrvatski laburisti mogli bi srušiti do sad stabilnu većinu u Skupštini Krapinsko-zagorske županije.


Predsjednik Hrvatskih laburista, Tomislav Končevski, razočaran je načinom na koji ih je SDP ostavio izvan Narodne koalicije i pita se kako sada uopće nastaviti suradnju na lokanoj razini, piše današnje tiskano izdanje Zagorskog lista.

-Teško je pomišljati o daljnoj suradnji na lokalnoj razini, što SDP priziva u ovom našem zagorskom kraju, nakon što je Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, prošle subote lagao o našoj komunikaciji. Izjavio je kako razgovara samo s predsjednicima stranaka, nakon što su ga novinari upitali o njegovom šurovanju sa laburističkom zastupnicom Nansi Tireli. Istina da je sa mnom uopće nije razgovarao, odbio je sve moje pozive, a sa Tireli je komunicirao meni iza leđa.  O tomu ćemo više narednih dana, nakon Predsjedništva stranke – rekao je Končevski za Zagorski list.

Obzirom da su Laburisti u Krapinsko-zagorskoj županiji u vladajućoj koaliciji sa SDP-om, Končevskom je i ta suradnja i pratnerstvo sad upitno, piše Zagorski list.

-Kako nakon toga svega surađivati sa SDP-om? Laburisti podržavaju rad naše Županijske skupštine u kojoj vlast drži SDP i SDP-ov župan. Čuvamo im leđa i većinu više od tri godine, punimo cijeli mandat i maksimalno smo konstruktivni. Međutim, nitko od tih SDP-ovaca nije stao iza laburista. Pitam ja vas: što bi čovjek trebao sad učiniti?! Meni je očito da smo mi njima smetnja, a možda i prijetnja – zaključio je Končevski.

(Pročitajte više u tiskanom izdanju Zagorskog lista)

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook