Prethodni članak
Sljedeći članak

KRKLEC OŠTRO: Goranka Horjan ne može se pomiriti sa razrješenjem s ravnateljske funkcije MHZ

Nakon što je Vlasta Krklec smijenjena s mjesta ravnateljice, ubrzo nakon nje smijenjena je i predsjednica Muzejskog vijeća Vesna Jurić Bulatović


U priopćenju koje jučer navečer stiglo na e – mail naše redakcije, bivša ravnateljica Muzeja Hrvatskog zagorja, Vlasta Krklec, oštro se i 'bez dlake' na jeziku obrušila na Goranku Horjan.

Podsjetimo, Horjan je dugo godina bila ravnateljica MHZ, a prestala je biti nakon što je ravnateljicom, nakon provedenog natječaja, postala Vlasta Krklec. Horjan se tada podnijela sudsku tužbu protiv Krklec tvrdeći da njen izbor nije proveden po zakonu, a prije nekoliko tjedana njezine su tvrdnje dobile i sudsku potvrdu te je Vlasta Krklec smijenjena. Ona nam je objasnila da je bila riječ tek o proceduralnoj grešci, odnosno da su potrebni papiri, odnosno originali, za njeno imenovanje u Ministarstvo kulture stigli prekasno.

Ubrzo nakon što je smijenjena Krklec, smijenjena je i predsjednica Muzejskog vijeća MHZ mr.sc. Vesna Jurić Bulatović.

- Bilo je to i više nego očito da će se dogoditi, i to upravo dan iza nakon što je, sada već bivša predsjednica Muzejskog vijeća MHZ, sazvala sjednicu na kojoj se trebalo dogovoriti o raspisivanju novog natječaja za ravnatelja/icu MHZ – stoji u priopćenju Vlaste Krklec.

Kako ističe, sve je to moguće u ovo ludo vrijeme promjene vlasti i političkih previranja u kulturi, pa čak i činjenica da Ministarstvo kulture na mjesto nove predsjednice Muzejskog vijeća MHZ postavlja, ni manje ni više, upravo Goranku Horjan.

- Dakle, bivša dugogodišnja ravnateljica MHZ, usprkos uvjetnom nalazu revizije poslovanja iz 2013. godine ponovno upravlja već dobro poznatim „obiteljskim kulturnim nasljeđem“ - oštra je Krklec u svom dopisu dodajući da je upitna navodna „proceduralna greška“ Ministarstva kulture iz 2014. godine kada je Horjan podnijela sudsku tužbu protiv samog ministarstva.

- Očito se Goranka Horjan nije nikako mogla pomiriti sa svojim razrješenjem ravnateljske dužnosti 2014. godine nakon nekoliko mandata, a u međuvremenu zna se na koji je način postavljena i u Etnografski muzej u Zagrebu. I na kraju što zaključiti, osim jadne li nam kulture! - zaključila je Krklec.  

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook