Prethodni članak
Sljedeći članak

Krapinsko-zagorska županija na Sajmu županija

Prošlog tjedna, od 19. do 22. rujna, održan je Sajam županija u prostorima Zagrebačkog velesajma.


Službenom otvorenju prvog dana Sajma prisustvovali su hrvatski župani zajedno s ministrom turizma Darkom Lorencinom te gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem koji je i otvorio Sajam. Prije otvorenja u organizaciji Hrvatske zajednice županija održan je i Okrugli stol predstavnika Vlade RH i predstavnika županija, a na kojem se govorilo o pozicioniranju hrvatskog proizvoda na tržištu Europske unije te o ruralnom i regionalnom razvoju Hrvatske.

Na Sajmu županija predstavila se kulturna baština, tradicija, turistička ponuda te gospodarske prednosti svih hrvatskih županija, a svaka od njih imala je priliku predstaviti se umjetničkim programom na središnjoj pozornici. Krapinsko-zagorska županija predstavila je turističku ponudu Zagorja informativnim štandom Turističke zajednice KZŽ, a u izložbenom dijelu predstavila se s muškim odijelima tvrtka KOTKA zajedno s vjenčanicama salona MS iz Krapine.

U kulturno-umjetničkom programu u petak nastupio je KUD Zabok. Prvog dana Sajma zajedno s ministrom Lorencinom župan Željko Kolar obišao je cijeli sajam, a drugog dana prisustvovao je predstavljanju Krapinsko-zagorske županije.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook