Prethodni članak
Sljedeći članak

Koliko će roditelje koštati početak školske godine

Početak školske godine djeci predstavlja veliko uzbuđenje zbog povratka u klupe, ali prije toga roditelji imaju velik posao – nabaviti svu opremu i pribor


U većini Lijepe Naše roditelji sami moraju nabaviti školske knjige, a to je prva skuplja stavka koju moraju ispuniti. Knjige za prvi razred, bez dodatnih listića, bilježnica ili omota, koštaju oko 550 kuna. I ta se cijena ne mijenja puno do petog razreda.

Od petog do osmog razreda cijena je dvostruko veća, oko 1250 kuna. No u to nisu uračunate knjige za izborne predmete kao što je informatika ni sve ostalo od torbe do papuča.

I tako, nakon što ste izdvojili minimalno 550 kuna za dijete u nižem i 1250 kuna za knjige svojeg školarca u višim razredima, tek krećete u pravu nabavu. Prije nego što krenete obilaziti trgovine pametno je pogledati što se sve nudi online zbog akcija i popusta jednako kao i u trgovinama.

Bilježnice, pernica, likovni pribor, možda i nova torba ili ruksak, na žalost, brzo će vam isprazniti novčanik.

Crtančice i pisanke ili obične olovke moći ćete kupiti za nekoliko kuna. One malo ljepše, s poznatim likovima, već su malo skuplje. Prazne pernice mogu se naći i za 30 kuna, a one sa školskim priborom nešto su skuplje.

Ruksaci se također mogu kupiti za nešto više od stotinjak kuna, a ergonomske torbe za najmlađe su očekivano ipak nešto skuplje.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook