Prethodni članak
Sljedeći članak

Kardinal Bozanić u Gornjoj Stubici: "Božja naplata dolazi"



Božja naplata dolazi. Sve što je protiv Boga ide u propast. Podsjetimo se na riječi pape Benedikta VI. na biskupsko


Božja naplata dolazi. Sve što je protiv Boga ide u propast. Podsjetimo se na riječi pape Benedikta VI. na biskupskoj sinodi u Rimu gdje je rekao da ako čovjek nešto dobro ne usmjeri, pa i na ekonomskom planu, to tada ide u propast i dolazi na Božju naplatu - rekao je kardinal Josip Bozanić u nedjelju dok je blagoslivjao kip sv. Jurja, rad akademske kiparice Mirjane Drempetić Hanžić Smolić, na istoimenom trgu u Gornjoj Stubici, na središnjoj proslavi 800. obljetnice spomena crkve sv. Jurja na posjedu Stubica.


Svečanosti je prisustvovao i predsjednik HSS-a Josip Friščić, a budući je načelnik Gornje Stubice Željko Lisak iz te stranke. On je pak govorio o besmislenosti donošenja odluka o tome treba li neko mjesto imati status općine ili ne na Markovom trgu.

– Tko je taj u Zagrebu koji može donijeti odluku u vaše ime – obratio se okupljenom mnoštvu, pozvavši istodobno one koji im presuđuju da im pruže ruku i pomognu.

S obzirom na prisustvo kardinala, svečanost u vjerskom ozračju nije prošla ni bez Friščićevog podsjećanja na 'aferu križevi'.

– Razjediniti crkvu od svjetovnog isto je kao razjedniti dušu i tijelo. Nitko nema pravo uskratiti isticanje vjerskih obilježja pa ni križeva ovom narodu koji je opstao zahvaljujući vjerskom jedinstvu – rekao je Friščić.

Najgorljiviji govornik dana bio je, međutim, mjesni župnik Josip Špoljar koji je u poetskom zanosu optužio medije za širenje zla među mladima. Za medije je rekao da podmuklo napadaju na svetost braka i obitelji.

– Tjeraju mlade na razorni put, u službi pokvarenosti i nepoštenja – zaključio je i pozvao Gornjostubičance da rađaju djecu, rade i da se probude. Izvor: Slobodna Dalmacija

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook