Prethodni članak
Sljedeći članak

KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE OVOG TJEDNA: Suho uz ugodne dnevne temperature

Naredna jutra će biti dosta hladna, ali u većini mjesta još uvijek bez pravog mraza. Sutra može biti malo kiše, a u ostalim danima bit će relativno toplo za sredinu listopada


Sutra će mjestimice biti kratkotrajne sumaglice ili magle, a moguća je i slaba kišica. Tijekom dana očekujemo većinom suho vrijeme s kraćim sunčanim razdobljima. Nakon svježeg jutra uz temperaturu između 6 i 9°C, danju će ipak biti malo ugodnije uz maksimalac od 15 do 17 Celzijevih stupnjeva, a i bioprognoza će biti dobra, najavio je meteorolog Kristijan Božarov.

Srijeda će biti nešto povoljnija. Ujutro je moguća magla, ali tijekom dana se očekuju i sunčana razdoblja. Čini se da će dan proći suho uz slab do umjeren vjetar južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 8, a najviša dnevna do 20 Celzijevih stupnjeva. Bit će to vjerojatno jedan ugodan i suh jesenski dan.

Gotovo identične vremenske prilike očekujemo i tijekom četvrtka. Ujutro je moguća magla ili niska naoblaka, a danju bi trebalo biti barem djelomično sunčano. Niski oblaci mjestimice se mogu i dulje zadržati. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a temperatura zraka bi mogla biti još malo viša nego u srijedu pa ćemo popodne možda prijeći 20 Celzijevih stupnjeva.

I u petak ujutro je moguća magla ili niska naoblaka. Tijekom dana većinom suho uz moguća sunčana razdoblja. Vjetar će biti većinom slab. Jutro svježe uz temperaturu malo ispod 10°C. Najviša dnevna će ovisiti o količini sunca, ali bi mogla dosegnuti 19 ili 20 Celzijevih stupnjeva.

Čini se da bi suho i ugodno vrijeme potrajalo i u danima vikenda. Naravno, i dalje postoji mogućnost za jutarnju maglu i niske oblake pa je pitanje koliko će biti sunca, ali u popodnevnim satima vjerojatno ćemo ipak imati sunčana razdoblja. Ostat će relativno toplo za sredinu listopada.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook