Prethodni članak
Sljedeći članak

Kako napreduje sanacija ceste u Sekirišću? Načelnik Kos: 'Imali smo problema sa imovinsko pravnim odnosima'


Župan Željko Kolar i ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec su zajedno s načelnikom Svetog Križa Začretja Markom Kosom danas obišli radove sanacije Županijske ceste 2162 u Sekirišću.

- Ovo je 32. od 58 dionica županijskih cesta koje će se modernizirati u našem velikom investicijskom ciklusu. Vrijednost radova je 57.000 eura. Dužina dionice je 570 metara, a prolazi i kraj područne škole - istaknuo je župan Kolar te najavio i skoro postavljanje ležećih policajaca na dionici ceste neposredno kraj škole.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec podsjetio je da je su radovi na presvlačenju novim asfaltnim slojem krenuli nakon što je Općina Sveti Križ Začretje izvela radove rekonstrukcije dijela dionice, prilikom čega je izgrađena oborinska odvodnja i pješačka staza koju je sufinancirala i Županijska uprava za ceste.

Načelnik Općine Sveti Križ Začretje Marko Kos istaknuo je kako je ovo bio izuzetno opasan dio županijske ceste te da su pripreme za kompletnu rekonstrukciju i sanaciju trajale dvije godine.

- Imali smo problema sa imovinsko pravnim odnosima objekta koji su bili nelegalni, a izgrađeni su na ovoj prometnici. Uspjeli smo riješiti i oborinsku odvodnju i pješačku stazu. Općina je za ovaj projekt izdvojila 280 tisuća eura, dok je ostatak sufinancirala Županijska uprava za ceste. Isto tako smo zajedno s Županijom i raznim fondovima u Područnu školu uložili više od 100 tisuća eura, da bismo jednostavno oplemenili ovaj kraj, da bismo zadržali djecu u ovom naselju, te da bismo pružili određenu sigurnost i da bi cijelo naselje bilo ljepše i sigurnije - naglasio je načelnik Kos.

- U ovako malom mjestu, u ovako kratkom razdoblju investicija je više od 400 tisuća eura, mislim da se ne bi posramili i puno veće sredine i gradovi, ne samo u našoj županiji, nego u Republici Hrvatskoj. Ovdje naš posao nije gotov, što se tiče općine Sveti Križ Začretje, mi još imamo iz ovog investicijskog ciklusa jednu dionicu, to je dionica u Donjoj Pačetini, ona je dužine kilometar i 200 metara i vrijednost investicije će biti oko 100 tisuća eura - zaključio je župan Kolar.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook