Prethodni članak
Sljedeći članak

Izborno povjerenstvo Živom zidu odbilo kandidaturu za zagorskog župana

Županijsko izborno povjerenstvo prihvatilo je i proglasilo pravovaljanim kandidature četvorice kandidata za krapinsko – zagorskog župana


Danijel Grabar iz Petrovskog, koji je ispred Živog zida najavio i istaknuo svoju kandidaturu za krapinsko-zagorskog župana, ipak nije, prema odluci Županijskog izbornog povjerenstva Krapinsko – zagorske županije, sakupio dovoljno valjanih potpisa za kandidaturu.

Naime, Grabar je, kao što smo već pisali, predao kandidaturu s 1554 potpisa, koje je prikupio doslovce u posljednji čas, jer mu je još dan ranije do potrebnih 1500 glasova nedostajalo njih 600. Živi zid, naime, nema razvijenu stranačku infrastrukturu na području Krapinsko – zagorske županije tako da je potpise prikupljalo tek nekoliko članova i simpatizera stranke, a mnogi od njih su se požalili kako Zagorci baš i ne žele dati potpis kandidatu Živog zida, obzirom da je široj javnosti uglavnom nepoznat.

Na sam dan kad je istjecao rok za predaju kandidatura u zagorskoj Palači pravde u Zlataru, stigla je 'ekipa' Živog zida iz Zagreba, koji su pomagali u skupljanju potpisa i Grabar je doslovce u zadnji čas predao svoju kandidaturu.

Kako doznaje Zagorski list, među prikupljenim potpisima za Grabara bilo je dosta potpisa birača koji su već potpisali za nekog drugog kandidata, bilo je nekoliko onih koji nemaju prebivalište na području Krapinsko-zagorske županije, kao i nekoliko 'nepostojećih', s podacima koji nigdje ne postoje. Kad su se zbrojili svi valjani potpisi, bilo ih je manje od potrebnih 1500 te je Grabarova kandidatura odbačena.

Iz Živog zida za sada nisu željeli komentirati ovo neprihvaćanje kandidature već su najavili kako će se medijima obratiti tijekom dana, ali ono što je sigurno, Živi zid na predstojeće lokalne izbore u Zagorju izlazi sa svojom samostalnom listom kandidata za Županijsku skupštinu. Nositelj liste je upravo nesuđeni kandidat za župana Danijel Grabar, druga je Božica Mandić iz Velikog Trgovišća, a treći Nikola Ilijašević iz Klenovca Humskog.

Pravovaljani kandidati za krapinsko-zagorskog župana tako su, na kraju, Nedjeljko Babić, Željko Kolar, Branko Piljek i Dragutin Ranogajec. 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook