Prethodni članak
Sljedeći članak

IZBORI U HDZ-u Vladimir Pleško: "HDZ će opet biti vodeća stranka u Zagorju"

Zabočki poduzetnik, Vladimir Pleško na predstojećim unutarstranačkim izborima kandidirat će se za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko-zagorske županije


Bivši šef zagorskog HDZ-a koji je sam podnio ostavku na tu dužnost kako bi se mogao više angažirati u Saboru i u našoj županiji 2003. kada je ušao u Sabor kao zamjena bivšem ministru policije, Marijanu Mlinariću, svoju je kandidaturu istaknuo prvi među zagorskim kandidatima kako je pojasnio, iz razloga što se kroz medije već provlači njegovo ime.

Također zato što ne želi da se produžuje neizvjesnost, te da ne dolazi do dezinformiranja ili pogrešnog izvješćivanja članstva HDZ-a i javnosti općenito. Strojarski tehničar po struci, ovaj 46- godišnji HDZ-ovac bio je nositelj stranačke liste HDZ-a za Županijsku skupštinu na lokalnim izborima 2001.. Iste godine bio je vijećnik u Županijskoj skupštini, a 2003. godine bio je 6. na listi HDZ-a u 3. izbornoj jedini za Sabor.

Prema informacija koje kolaju u političkim krugovima, Pleško se nalazi među petoricom HDZ-ovaca za koje se nagađa da će u trku za lidera zagorske desnice.

Dobro je da je više kandidata…
- Pretpostavljam da ima više kandidata za predsjednika ŽO HDZ-a KZŽ i bilo bi dobro da ih je više jer veći broj kandidata znači da su članovi HDZ-a zainteresirani što se događa trenutno u stranci, te da žele svojim djelovanjem doprinijeti da stranka izađe iz loših vremena u bolju budućnost. U protivnom  nam prijeti samo daljnje srozavanje stranke - rekao je Vladimir Pleško.
 
- Upravo što sam bio predsjednik HDZ-a me motiviralo da se kandidiram jer znam kako se može raditi. Znam što treba raditi, imam veliko iskustvo u vođenju stranke i znam koje su mane ako se čovjek samo malo opusti i ako ne vodi stranku aktivno iz mjeseca u mjesec, iz dana u dan. Onda se događaji ti slabiji rezultati. Mislim da mogu doprinijeti svojim radom i idejama koje imam da HDZ bude opet vodeća stranka u Krapinsko-zagorskoj županiji Trenutno sam samo član Županijskog odbora – kaže Pleško o motivima kandidature.

Istaknuo je kako je vodstvo stranke u našoj županiji propustilo napraviti određene korake na koje su  bili upozoravani.
-  Tu su se neke stvari propustile napraviti i sve nam je to palo na teret. Građani su bili nezadovoljni mislim da tu treba tražiti krivca. Ne u osobama, ne u odlukama, već u cijeloj toj interakciji koja je bila. Mislim da se moglo daleko bolje – navodi Pleško.

Nada se potpori članova HDZ-a. Zasada je, kaže, samo najavio kandidaturu. Da bi kandidatura bila pravovaljana mora na izbornoj skupštini imati potporu 30 članova HDZ-a, te proći cjelokupnu stranačku proceduru.

Glas za onoga tko će ima partnerski odnos s KZŽ
- U potpunosti ću slijediti statut HDZ-a, a kroz to vrijeme doći će i potpora članstva. Članovi će procijeniti čiji je program najbolji. Ne želim da glasaju za mene, već za drukčiji HDZ i novi program – ističe prvi 'službeni' kandidat. Na pitanje smatra li aktualnu predsjednicu Jadranku Kosor krivcem za stanje u stranci i lošim rezultatima odgovorio je bi bilo korektno od svakog dužnosnika da prizna da je pogriješio i da bi bilo O.K. dati mandat na raspolaganje. Tko misli da se ga takve stvari ne dotiču, tko ne želi priznati svoje greške i propuste, mislim da  nije na pravom putu u HDZ-u – kaže Pleško.

Preuranjeno je još govori koga će podržati za šefa stranke.
- Trebaju prvo završiti izborne skupštine po županijskim organizacijama i vidjeti tko će sve biti kandidat. Onda možemo odlučivati kome ćemo dati potporu. Osobno želim da se da potpora onome tko će imati partnerski odnos s Krapinsko-zagorskom županijom – zaključio je.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook