Prethodni članak
Sljedeći članak

Ivanu Lovrenščaku sedam godina zatvora za ubojstvo majke

Ivan Lovrenščak (53) iz Male Pačetine kod Petrovskog nepravomoćno je na zlatarskom Županijskom sudu osuđen na sedam godi


Ivan Lovrenščak (53) iz Male Pačetine kod Petrovskog nepravomoćno je na zlatarskom Županijskom sudu osuđen na sedam godina zatvora zbog ubojstva svoje majke Marije Lovrenščak (76). Prema optužnici, Ivan Lovrenščak je 28. srpnja prošle godine u kući u Maloj Pačetini, u kojoj je živio s majkom Marijom, nakon svađe zbog novca nasrnuo na majku i zadao joj više udaraca u glavu i tijelo.

Nakon što je Marija pala, Ivan ju je nastavio udarati, pa je Marija Lovrenščak zadobila niz ozljeda na tijelu, nagnječenje mozga i ozljede glave te je preminula. Obdukcija je pokazala da se Marija nalazila u teško pijanom stanju, imala je 3,48 promila alkohola u krvi, a Ivanu je izmjeren 1,71 promil. Prema iskazima svjedoka, Lovrenščakovi su dan prije pekli rakiju.

Sudski vještak dr. Davor Majer u svom nalazu naveo je da je do smrti Marije Lovrenščak dovela teška ozljeda u kombinaciji s trovanjem alkoholom. Vještak toksikolog Branka Mijatović iz podataka iz spisa zaključila je da je Marija bila kronični alkoholičar.

Na sudu je ispitana dr. Dragica Kozarić-Kovačić, vještak za psihijatriju, koja je navela da je Ivan Lovrenščak psihofizički ovisan o alkoholu koji je počeo konzumirati s 12 godina, da je ispodprosječnih intelektualnih sposobnosti, te da je u njega razvijen psihoorganski sindrom srednjeg intenziteta, a njegove sposobnosti da shvati značenje svog djela u znatnoj su mjeri smanjene.

Ivan Lovrenščak ostaje u pritvoru do pravomoćnosti presude, a izrečena mu je i mjera obveznog liječenja od alkoholizma u trajanju od pet godina.

Izvor: Večernji list

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook