Prethodni članak
Sljedeći članak

IVANJE U ZLATAR BISTRICI: Svečano proslavljen Dan općine i župe sv. Ivana Krstitelja

Nakon polaganja vijenca kod centralnog križa na groblju u Lovrečanu i misnog slavlja, proslava je nastavljena druženjem kod župne crkve u večernjim satima i paljenjem Ivanjskog krijesa


Općina Zlatar Bistrica svoje dane obilježava nizom događanja tijekom Zlatarbistričkog proljeća, a središnja se proslava održala u subotu, zajedno s Danom župe Sv. Ivana Krstitelja. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenca kod centralnog križa na mjesnom groblju u Lovrečanu. – Ovo okupljanje već tradicionalno upriličujemo uoči Dana državnosti, gdje predstavnici Općine, vijećnici, predstavnici udruga i mještani zajedno odajemo počast svima koji su dali život za slobodu hrvatske države i sjećamo da svih naših dragih koji počivaju na ovom groblju – rekao je ovom prilikom načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić.

 - Čestitke svima, uz želju da svi zajedno u pozitivnom tonu kao i do sada idemo dalje na dobrobit svih mještana  - uputio je poruku povodom Dana općine načelnik Miholić. Svečanost je nastavljena misnim slavljem u župnoj crkvi sv. Ivana Krstitelja, kojem se pridružila i zamjenica župana Jasna Petek, a u večernjim satima na prostoru kod župne crkve proslava je nastavljena zajedničkim druženjem uz glazbu i okrjepu.

Bogat program pripremile su sve sekcije Zlatarbistričkih mažoretkinja, među kojima su i kadetkinje koje su izvele točku kojom su osvojile 4. mjesto u kategoriji velikih formacija mix kadeti na Europskom prvenstvu u Italiji. Slavlju su doprinijele i druge domaće udruge, uz ponudu tradicionalnih kolača, najboljih vina zlatarbistričkih vinara i besplatan gulaš koji je pripremilo lovačko društvo. Vrhunac 'fešte' bio je već tradicionalni Ivanjski krijes, kojem su se, kao i uvijek, najviše veselili najmlađi.

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook