Prethodni članak
Sljedeći članak

Idući tjedan stiže zahlađenje, a prava zima tek krajem mjeseca?

Kad će doći prava zima i u Hrvatsku, teško je, kažu meteorolozi, sigurno prognozirati. No, jedan od mogućih scenarija je da krajem siječnja ili početkom veljače naglo zahladi s oborinama....


Kad će doći prava zima i u Hrvatsku, teško je, kažu meteorolozi, sigurno prognozirati. No, jedan od mogućih scenarija je da krajem siječnja ili početkom veljače naglo zahladi s oborinama.?

Danas će se dnevne temperature zraka u kopnenim će se predjelima kretati između 6 i 14°C, u područjima s dugotrajnijom maglom bit će hladnije.

I u četvrtak se širom zemlje očekuje stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme. U unutrašnjosti zemlje bit će magle ili niske slojevite naoblake koja se ponegdje može zadržati i dulje, puhatii će slab vjetar južnih smjerova. Jutarnje temperature zraka kretat će se od 0 do 4°C, a u najtoplijem dijelu dana  očekuje se između 7 i 13°C.

Za vikend će temperatura pasti za koji stupanj, ali će i dalje biti iznadprosječno toplo.

'Nije nerealno očekivati ekstremno vrijeme'

Kad će doći prava zima i u Hrvatsku, teško je, kaže za Večernji list meteorolog Meteo infa Nebojša Subanović, sigurno prognozirati. No, jedan od mogućih scenarija je da krajem siječnja ili početkom veljače naglo zahladi s oborinama.

"Tada nije nerealno očekivati ponovno ekstremno vrijeme – izrazito velike hladnoće i dosta oborina. Treba uzeti u obzir i mogućnost da bi se zima ove godine mogla protegnuti, odnosno da bi u slučaju da zahladi početkom veljače, takvo vrijeme moglo potrajati i u ožujku", kaže Subanović.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook