Prethodni članak
Sljedeći članak

HSU i HNS potpisali predizborni koalicijski sporazum

Čelnici HSU-a i HNS-a Krapinsko-zagorske županije prošle su se srijede, 13. listopada sastali u Oroslavju kako bi potpis


Čelnici HSU-a i HNS-a Krapinsko-zagorske županije prošle su se srijede, 13. listopada sastali u Oroslavju kako bi potpisali predizborni koalicijski sporazum.

Sastanku su prisustvovali Zlatko Koračević, saborski zastupnik HNS-a, Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a i saborski zastupnik, Anđelko Topolovec, predsjednik ŽO HNS-a KZŽ, Josip Kovačić predsjednik ŽO HSU-a KZŽ, Žarko Miholić potpredsjednik HNS-a KZŽ, Željko Presečki tajnik HNS-a KZŽ, Jasmin Krizmanić, član predsjedništva HNS-a KZŽ, Alan Košić regionalni tajnik HNS-a za Sjeverozapadnu regiju, Božidar Štahan potpredsjednik HSU-a KZŽ, Željko Čleković, predsjednik podružnice HSU-a Mihovljan, Janko Knezić, predsjednik podružnice HSU-a Oroslavje i Stjepan Zorman, predsjednik podružnice HSU-a Kraljevec na Sutli.

Silvano Hrelja upoznao je prisutne s potpisanim koalicijskim sporazumom koji je „osigurač“ od nepravednog izbornog sustava koji donosi manji broj mjesta u Saboru u odnosu na podršku birača. Koalicijski sporazum je zapravo, dodao je, plod promišljenih poteza, a i sve odluke su donesene u „laganom hodu“.

Generacijska prilika za promjene

Napomenuo je i da se HSU i HNS nadopunjuju, te da jedan drugome nisu konkurencija jer i u profilu birača HSU i HNS imaju svaki svoje skupine koje ih podržavaju. - Što se tiče programa stranaka i oni se nadopunjuju jer je HNS posebno usmjeren na gospodarstvo, poduzetništvo, vanjske poslove, funkcioniranje pravne države, obrazovanje i europske integracije, a HSU je posebno usmjeren na pitanja sadašnjeg i minulog rada, zdravstvo, mirovinska i socijalna pitanja te društvenu koheziju. Ta dobra energija s državne razine želi se preslikati i na lokalnu razinu – istaknuo je Hrelja. Dobar primjer suradnje između HNS-a i HSU-a odražavaju i nedavno održani izbori za Vijeća MO u Koprivnici u kojima su zajedno s partnerom SDP-om odnijeli premoćnu pobjedu.

Zlatko Koračević naglasio je da su predstojeći parlamentarni izbori naša generacijska prilika da konačno riješimo nešto po pitanju loše politike i neodgovornog upravljanja Hrvatskom. - Sada je pravo vrijeme da naš potencijal dođe do izražaja i da se realiziraju projekti i programi koji će pomoći Hrvatskoj i staviti ju u bolji položaj prema Europskoj uniji i ostalim zemljama – istaknuo je Koračević.

Josip Kovačić istaknuo je da je na predsjednicima županijskih organizacija da svoje ljude educiraju i pripreme u skladu sa sadašnjom situacijom. Anđelko Topolovec pozdravio je suradnju s HSU-om i izrazio nadu da će koalicija uspješno funkcionirati na svim razinama.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook