Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradonačelnica Zlatara na listi SDP – a za Europski parlament

Imena kandidata objavljena su jučer nakon sjednice Predsjedništva stranke


Nakon trosatne sjednice Predsjedništva SDP-a sastavljena je lista od dvanaest kandidata za izbore na predstojećim izborima za Europski parlament. Na listi je šest muškaraca i šest žena, a među kandidatima našla se i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek. Osim nje listu čine Barabara Antolić Vupora, Biljana Borzan, Romana Jerković, Ivana Posavec Krivec, Sanja Radolović, Joško Klisović, Predrag Matić, Gordan Maras, Tonino Picula, Ranko Ostojić i Mladen Novak.


-Išli smo s ljudima koji mogu prezentirati socijaldemokratske politike. Očekujem da će se sjednica Glavnog odbora, koja bi trebala potvrditi listu, održati na proljeće – rekao je politički tajnik SDP – a Davorko Vidović nakon sjednice.

- Bit ću iskrena i priznati da me iznenadio jučerašnji poziv predsjednika Davora Bernardića da me predloži na listu za EU parlament, tim više jer ja osobno nisam o tome razmišljala, a i zajedno sa Županijskom organizacijom iz Zagorja smo predložili Nikolu Draškovića. Međutim, smatram da su ovi izbori važni za budućnost stranke i birači od nas ne očekuju kalkulacije ili igrice. Lista još nije službena, treba je potvrditi Glavni odbor, pa za sada ne bih ništa konkretnije komentirala. No ja sam Zagorka, spremna sam primiti se posla te preuzeti odgovornost za stranku, ukoliko do toga dođe – komentirala je Jasenka Auguštan – Pentek.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook