Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradnja bolnice je kriminalna investicija

Saborski zastupnik Ivan Jarnjak na ovotjednom je saborskom aktualnom satu postavio pitanje ministru zdravstva Nevenu Lju


Saborski zastupnik Ivan Jarnjak na ovotjednom je saborskom aktualnom satu postavio pitanje ministru zdravstva Nevenu Ljubičiću je li raspisan natječaj za nabavku opreme za novu zagorsku županijsku bolnicu koja se gradi na Bračku kod Zaboka te kada će ona biti u punoj funkciji.

Prije samog odgovora Ministar Ljubičić je napravio kratki uvod u kojem je izgradnju bolnice na Bračku nazvao jednom od onih kriminalnih investicija ili kaubojskih investicija u koju je zapravo bivša koalicijska vlada krenula nepripremljeno .

-Kad pripremate jedan projekt i želite ga zapravo završiti, a ja se nadam da se htjelo taj projekt završiti, onda zapravo pripremate i investicijski dio vezan za opremu. Nažalost, niti u slučaju KBC Rebro niti u slučaju OB Zabok nije se adekvatno planiralo i ja se nadam da će ovo biti poruka svima, a to je da nećemo više dozvoliti ovakve kaubojske investicije. Naravno, to ni izbliza ne znači da ćemo odustati od toga. Ova Vlada će izgraditi i KBC Rebro i OB Zabok –rekao je Ljubičić te, vezano uz Jarnjakovo pitanje, napomenuo da bi nova bolnica na Bračku trebala biti gotova do kraja ove godine. Također, Ljubičić je rekao kako su u tijeku tri natječaja za opremu i da je sveukupna vrijednost opreme koja će «ući» u OB Zabok oko 60 milijuna kuna.

-To je zapravo u usporedbi s opremom koja se daje u druge, praktične institucije izuzetno veliki iznos – naglasio je ministar Ljubičić te se osvrnuo i na «slučaj CT» rekavši da će zabočka bolnica dobiti četveroslojni CT, koji će, kako je rekao, u potpunosti ispuniti sve ono što općoj bolnici treba.

Upitana za komentar Ljubičićeve izjave, predsjednica Upravnog vijeća OB Zabok i bivša saborska zastupnica Sonja Borovčak, nazvala ju je uvredljivom i neprimjerenom.

-Mi smo prvo rješavali građevinski dio i to u dogovoru s bivšim Ministarstvom zdravstva, a uobičajeno je da se na polovici investicije rješava pitanje opremanja. No, ovo Ministarstvo nikada nije s nama sjelo da se dogovorimo. Ovo što govori ministar je uvredljivo i neprimjereno, jer nema govora o nekakvoj kaubojskoj gradnji. Sve se radi prema ugovorima, po planu, uz nadzor i po zakonu –rekla je Sonja Borovčak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook