Prethodni članak
Sljedeći članak

Gradi se mrtvačnica, rekonstruira se dječje igralište, a postavit će se i nova LED rasvjeta

Radno u Općini Zagorska Sela


U općini Zagorska Sela radi se punom parom, a osim kapitalnog projekta izgradnje dječjeg vrtića, vodstvo Općine i druge vrijedne projekte marljivo prijavljuje na natječaje za financiranje iz vanjskih izvora. U tijeku je tako izgradnja mrtvačnice u Zagorskim Selima.

– Drugu fazu izgradnje mrtvačnice u Zagorskim Selima smo završili, bila je vrijedna 54 tisuće eura. Sada čekamo rezultate aplikacije na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU na koji smo prijavili treću, završnu fazu, vrijednu 70 tisuća eura. Završetkom te treće faze mrtvačnicu bismo osposobili za korištenje i ostvarili dugogodišnju težnju naših korisnika grobarskih usluga budući da ova postojeća ne zadovoljava uvjete za standarde komunalne opremljenosti za dostojanstven ukop – rekla je općinska načelnica Ksenija Krivec Jurak.

Načelnica navodi da je u tijeku još jedan vrijedan projekt – rekonstrukcija dječjeg igrališta, također u Zagorskim Selima. Riječ je o projektu koji je sufinanciran iz Lokalne akcijske grupe – LAG Zagorje-Sutla, pri čemu je odobreno 50 tisuća eura, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 70 tisuća eura.

– Mi ćemo ugradnjom staze, novih igrala za djecu i street workout spravama to igralište opremiti da bude u namjeni i za naše najmlađe i mlade i, naravno, odrasle, gdje će moći konstruktivno i strukturirano provoditi svoje slobodno vrijeme i vježbati, voditi zdrav život koji je svima nama potreban. Radovi su započeli, tako da će do kraja travnja taj projekt biti završen – istaknula je načelnica.

Osim toga, Općina je nabavila 20-ak solarnih lampi koje će biti postavljene u tri naselja, a to su Brezakovec, Škrnik i Zagorska Sela.

– Prošle godine smo započeli s pilot projektom postavljanja solarne LED rasvjete koja se pokazala iznimno dobrom i samoodrživom, tako da nastavljamo u tom smjeru, u mjestima gdje nema uvjeta za električnu rasvjetu postavljamo solarnu LED rasvjetu. Vrijednost tog projekta iznosi oko 10 tisuća eura – kazala je načelnica Ksenija Krivec Jurak.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook