Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zlatar rekorder po smanjenju broja nezaposlenih

Među top 10 gradova, prema analizi portala Gradonačelnik.hr, našli su se i Grad Pregrada, koji je zauzeo osmo mjesto te Grad Klanjec, koji je na desetom mjestu


U odnosu na posljednju godinu, u kojoj se broj nezaposlenih smanjio u 60 od 128 hrvatskih gradova, pozitivne rezultate kroz četverogodišnje razdoblje bilježi čak 98 gradova. Među top deset ponovo su samo srednji i mali kontinentalni gradovi, a postotci su, kako se radi o periodu od četiri godine, puno veći nego u analizi samo posljednje godine, navodi portal Gradonačelnik.hr.

Portal je analizirao podatke Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, i to od svibnja 2013., mjesec prije zadnjih lokalnih izbora, do siječnja 2017. Brojke govore da je broj registriranih nezaposlenih u Gradu Zlataru u posljednje četiri godine smanjen za čak 58 posto – s 283 u svibnju 2013. godine, na 119 u siječnju ove godine.

Na osmom se mjestu našao Grad Pregrada, u kojem je nezaposlenost u protekle četiri godine smanjena za 52,6 posto. Grad Klanjec, koji je uvjerljivi rekorder po smanjenju broja nezaposlenih u posljednju godinu dana (26,1 posto), u posljednje četiri godine bilježi smanjenje od čak 49,1 posto, i tim se plasirao na deseto mjesto.

 

 

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook