Prethodni članak
Sljedeći članak

Grad Zlatar donio odluku o novom načinu prikupljanju otpada

Bio – otpad će građani, koji za to imaju mogućnosti, moći sami kompostirati u svom kućanstvu

Gradsko vijeće Grada Zlatara na jučerašnjoj je sjednici jednoglasno donijelo odluku o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Grada Zlatara. Kako je rečeno na sjednici, ovom odlukom što se sortiranja otpada tiče, neće biti većih promjena za građane, posebno s obzirom da je poduzeće Komunalac Konjščina među prvima u županiji, još 2014. godine, počeo provoditi ovakvo zbrinjavanje i sortiranje otpada. U pojedinim su općinama koje Komunalac pokrva obavljene edukacije građana o odvajanju otpada, nabavljene su kante i vreće za sortiranje i podijeljene građanima.

Ono što se zapravo mijenja za građane Zlatara, jest prikupljanje biorazgardivog otpada. Kako je pojasnio direktor Komunalaca Stjepan Zajec, koji je prisustvovao sjednici Vijeća, građani u ruralnim područjima, odnosno oni koji žive u kućama, moći će taj otpad sami kompostirati svom kućanstvu ako to žele i na taj način plaćati manju cijenu. Stanari u zgradama, koji nemaju tu mogućnost, dobit će osigurane kontejnere za bio – otpad. Bio – otpad odvozit će se s područja 1. zone, koja čini naselje Zlatar, jednom tjedno. Mijenja se i način naplate odvoza smeća. Svi građani plaćat će jedinstveni, fiksni dio, bez obzira daju li otpad i kolikio. Drugi kriterij za cijenu bit će volumen i broj pražnjenja kanti.

Novost je i da su predviđene kazne za građane koji se neće odvajati smeće. Iznos kazne je 200 kuna za svako postupanje protivno ugovoru o korištenju javne usluge uvećano za iznos od 1 kune po litri predanog otpada protivno ugovoru o korištenju javne usluge.

Još članaka iz "Vijesti"

Facebook

IZVANREDNE SITUACIJE I OGRANIČENJA NA AUTOCESTAMA: -prolazak izvanrednog prijevoza na autocesti A6 između čvora BOSILJEVO II i čvora KIKOVICA u smjeru Rijeke. Molimo korisnike za strpljenje -prometna nesreća na autocesti A1 na 349+500 km iz...

 
iz valute
u valutu

Tečajna lista služi isključivo u informativne svrhe i podliježe promjeni bez prethodne najave. Zagorje.com ne može jamčiti točnost tečajne liste koju koristi konverter. Prije provođenja stvarnih transakcija potrebno je provjeriti trenutni tečaj kod službene ustanove. Tečajna lista dohvaćena je prema online podacima Hrvatske narodne banke.

mojtv.hr - kompletan tv program